Jojoba Yağı

Doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan jojoba yağı, kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir yağdır. Saç ve cilt bakım maskelerinde, uygulamalarında diğer yağlarla birlikte jojoba yağının da kullanımı öneriliyor. işte JoJoba yağının Faydaları neler? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

24.05.2018-09:41 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-09:43) Jojoba Yağı

Doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan jojoba yağı, kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir yağdır. Saç ve cilt bakım maskelerinde, uygulamalarında diğer yağlarla birlikte jojoba yağının da kullanımı öneriliyor. işte JoJoba yağının Faydaları neler? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

Antialerjen, antibakteriyel, iltihap giderici özellikleriyle bilinen jojoba yağı hem saç derisinde hem de ciltte oluşan sivilce, akne gibi sorunlar giderilebiliyor. Jojoba yağının besleyici ve nemlendirici özelliğinden faydalanılıyor. Hatta bazı cilt sorunlarında ya da kulak iltihaplanmaları, romatizma, kas ve eklem ağrıları gibi tüm vücutla ilgili iltihap temelli sorunlarda tıbbi müdahale yapıldıktan sonra uzmanların tavsiyesi ile jojoba yağının tedavi edici etkisinden yararlanılıyor.

JOJOBA YAĞI CİLT BAKIMI

Jojoba yağı, cildi temizler ve makyaj kalıntılarından arındırır.

Cildi nemlendirir ve besler.

Antialerjen içeriğiyle ciltteki sivilce ve akneleri giderir.

Yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkları giderir, yenilerinin oluşmasını önler.

Cildin yağ dengesini korur.

Ciltte yanma, kuruma ve dökülmeyi önler.

Cilde esneklik kazandırır.

Hamilelikte ve kilo alıp verme dönemlerinde oluşan göbek, kalça, basen, göğüs çatlaklarını önler.

Düzenli olarak jojoba yağı ile masaj yapılan bölgelerde selülit oluşumu engellenir.

Ayak kremi şeklinde ayaklara sürüldüğünde ayak kokusunu ve terlemesini önler.

JOJOBA CİLT BAKIMI

Makyajınızı temizlemek ve aynı zamanda cildinizi canlandırmak için pamuğa çok az miktarda jojoba yağı sürüp yüzünüzü bununla temizleyebilirsiniz.

Cilt bakım ürünü olarak kullanmak içinse; elinize 1 tatlı kaşığı kadar jojoba yağı alın temizleyip kuruladığınız cildinize masaj yaparak sürün ve bu şekilde yarım saat civarında bekleyin. Sonrasında cildinizi ılık su ile yıkayın.

Başka bir kullanımı ise cilt nemlendiricinizin içine 1 çay kaşığı kadar jojoba yağı katın, iyice karıştırın ve cildinize uygulayın. Bu sayede cildiniz nemlenecek ve beslenecektir. Özellikle kış aylarında yüz, el, dudak kurumaları, çatlamaları için bu formülü uygulayabilirsiniz.

JOJOBA YAĞININ SAÇA FAYDASI

Saç derisini nemlendirir ve besler. Bu sayede kepek oluşumu engellenir.

Saçların daha hızlı uzamasına yardım eder.

Yeni saç oluşumunu destekler.

Saçların kırılmasını önler.

Saça daha canlı ve yumuşak bir görünüm kazandırır.

JOJOBA YAĞI İLE SAÇ BAKIMI

Jojoba yağını saç diplerinden uçlarına doğru sürüp, saç derisine dairesel hareketlerle masaj yapmak saç derisini beslenmesini sağlayacaktır. Bunun için saçı kalın dişli bir tarakla taramak da yağın her yere nüfus etmesinde yardımcı olacaktır. Sonrasında saçı toplayıp yarım saat, 45 dakika gibi bir süre bekleyip ardından ılık su ve şampuanla yıkamak gerekiyor. Ancak saçı yağdan daha iyi arındırmak adına 2-3 kez şampuanlamak kesinlikle yanlış olur, sadece bir kez şampuanlamak yeterlidir. Zira aksi halde saç derisi kuruyacak, saçın beslenmesi engellenecektir.

Jojoba yağı hem saç derisini besleyici olarak hem de saç şekillendiricisi olarak kullanılabiliyor. Örneğin temiz ve kuru saçınıza çok diplere ulaşmadan jojoba yağı sürerseniz şekillendirmeniz kolay olacaktır. Ayrıca bu sayede saçınız, daha kolay taranacak ve kırılmayacaktır.

Bazı kaynaklarda saçlara jojoba yağı ile masaj yapmak yerine şampuanın içine jojoba yağı karıştırıp bu karışımla saçı yıkamak öneriliyor. Ancak şampuanın içinde bulunan maddelerle jojoba yağı birleşince nasıl bir reaksiyon gerçekleşebileceğini tam olarak kestirmek mümkün değil. Bu bakımdan jojoba yağını zeytinyağı, badem yağı gibi doğal ve besleyici yağlarla karıştırarak ya da tek başına saça uygulayarak bakım yapmak daha mantıklı bir yol olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın

 


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal