Joao Felix kimdir, nereli ve kaç yaşında? Joao Felix hangi takımlarda oynadı, Galatasaray’a gelecek mi? Joao Felix hayatı ve futbolculuk kariyeri

Sosyal medya hesabından Galatasaray’ı takibe alan Portekizli genç yıldız Joao Felix, bir anda futbol dünyasının en çok konuşulan isimlerinden birisi halnie geldi. Futbol severleri Joao Felix’in hayatı ve futbolculuk kariyeri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Joao Felix kimdir, nereli ve kaç yaşında? Joao Felix hangi takımlarda oynadı, Galatasaray’a gelecek mi? İşte tüm detaylar...

08.06.2023-17:14 - (Son Güncelleme: 08.06.2023-17:14)

Süper Lig’de şampiyonluk rozetini takan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmek için transfer çalışmalarını erkenden başlattı. Sarı kırmızılılar çok sayıda dünya yıldızını takip ederken, taraftarları oldukça heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı. La Liga ekiplerinden Atletico Madrid’de forma giyen Portekizli hücum oyuncusu Joao Felix, Instagram hesabı üzerinden Galatasaray’ı takibe aldı. Bu durum da sarı kırmızılı taraftarlar tarafından transfere yorumlandı. Peki Joao Felix kimdir, nereli ve kaç yaşında? Joao Felix hangi takımlarda oynadı, Galatasaray’a gelecek mi?

Instagram’dan Galatasaray’ı takip etti

Bu sezonu İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea’de kiralık geçiren Joao Felix, dün Galatasaray resmi Instagram hesabını takibe aldı. Taraftarları oldukça heyecanlandıran bu gelişme sonrası Portekizli starın parçalı formayı giyip giymeyeceği merak konusu oldu.

Joao Felix Galatasaray flörtünün mutlu sonla bitip bitmeyeceği konusunda Temmuz ayına kadar kritik gelişmeler yaşanması bekleniyor. 

Joao Felix Galatasaray

Joao Felix kimdir?

Joao Felix, 10 Kasım 1999 tarihinde Portekiz’in Viseu şehrinde dünyaya geldi. Futbol hayatına 2007 yılında Pestinhas takımında başlayan Felix profesyonel futbolculuk kariyerine ise 2014 yılında Benfica B takımında başlayan 23 yaşındaki forvet oyuncusu 2018 yılında Benfica A takımına katıldı. 

3 Temmuz 2019 tarihinde 126 milyon euro bonservis bedeliyle İspanyol ekibi Atletico Madrid’e transfer olan Joao Felix, futbol tarihinin en pahalı beşinci transferi konumunda bulunuyor.

2022-2023 sezonunun ara transfer döneminde İngiliz ekibi Chelsea’ye kiralanan Portekizli genç yıldız, İngiltere Ligi’nde çıktığı 20 maçta 4 gol atabildi. Felix sezonun sona ermesiyle beraber Atletico Madrid’e geri döndü.

2018-2019 sezonunda Portekiz Ligi’ni ve UEFA Uluslar Ligi’ni kazanan Joao Felix, Portekiz Milli Takım formasını 30 maçta giydi ve bu maçlarda 5 gol attı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal