Jerome Powell altın fiyatlarını uçurdu: Gram ve çeyrek altın kaç TL? (24 Ağustos 2024)

Fed Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı açıklamalar sonrasında altın fiyatlarında önemli bir yükseliş yaşandı. Yatırımcılar gram ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğunu araştırıyor. İşte konu hakkında merak edilenler…

24.08.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 24.08.2024-10:31) Jerome Powell altın fiyatlarını uçurdu: Gram ve çeyrek altın kaç TL? (24 Ağustos 2024)

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'da yaptığı açıklamaların ardından altın fiyatları hızlı bir yükseliş trendine girdi. Powell'ın konuşması sonrasında ons altın, 2.518 dolara kadar çıkarak yatırımcıların ilgisini çekti.

Gram ve Çeyrek Altın Değer Kazandı

Ons altındaki bu artış, Türkiye’de gram ve çeyrek altın fiyatlarını da yukarı çekti. Gram altın 2.750 Türk Lirası civarında işlem görürken, çeyrek altın 4.451 Türk Lirası'nın üzerinde alıcı buldu.

Jerome Powell altın fiyatlarını uçurdu: Gram ve çeyrek altın kaç TL? (24 Ağustos 2024)

Fed'den Faiz İndirimi Sinyali

Powell, konuşmasında politika faizinde ayarlamaların yapılmasının zamanının geldiğini belirtti. Ayrıca, istihdam piyasasında daha fazla yavaşlama istemediklerini ve enflasyondaki yukarı yönlü risklerin azaldığını ifade etti. Powell'ın bu güvercin mesajları, piyasalarda faiz indirimi beklentilerini artırdı. Yatırımcılar, büyük çoğunlukla eylül ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi öngörüyor.

Bu gelişmelerle birlikte, ABD’de kısa vadeli faiz vadeli kontratlarında yükseliş kaydedildi ve dolar endeksi 101,3 seviyesine kadar geriledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal