Japonya'yı sarsan depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 238'e yükseldi: Bölge valisi özür diledi!

Yeryüzünde en fazla ve en şiddetli depremlerin gerçekleştiği ülkelerden olan Japonya'nın batısındaki İşikava eyaleti ve bu bölgedeki Noto Yarımadası kıyısında 1 Ocak’da meydana gelen 7,6 şiddetindeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 238'e yükseldiği öğrenildi.

01.02.2024-10:51 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-18:05)

İşikava Eyalet Valiliğinden yapılan açıklamada, ocak ayının ilk haftasında meydana gelen çok sayıda depremde ölenlerin sayısının 238'e yükseldiğinin bilgisi paylaşıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 15 bin kişinin halen tahliye noktalarında konakladığı, kendisinden haber alınamayan 19 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

‘‘İleriye doğru yürümeliyiz!’’

Açıklamada, yaşanılan tüm afetlerin üzerinden gelineceğini ve eyalet geneli yeniden inşa projelerinin teşvik edileceği bildirilerek, "Kaybettiklerimizin anılarımızda yaşaması için ileriye doğru yürümeliyiz" şeklinde konuştu.

Japonya da yaşanan deprem de ölenlerin sayısı 238' e yükseldi

Merkezi hükümetten vatandaşlarına destek!

Vali Hase, kamuoyundan özür dileyerek, deprem sonrası tahliye edilenlerin, ilerleyen süreçte, oteller dahil konaklama yerlerine taşınmasında yaşanan sorunlar için oldukça üzgün olduğunu belirtti. Ayrıca merkezi hükümet, yeniden inşa projeleri kapsamında yaşı belirli bir düzeyi aşan haneler için mesken başına 6 milyon yen (41 bin dolar) destek vereceğini duyurdu. Japonya Meteoroloji Ajansına (JMA) göre, 1-5 Ocak döneminde İşikawa'nın Noto Yarımadası ve açıklarında büyüklükleri 5 ile 7 arasında değişen çok sayıda deprem meydana gelmişti.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal