Osaka kentinde bulunan mezarlığın 1600'lerden 1800'lere kadar uzanan Tokugawa, ya da diğer adıyla Edo, döneminde kullanıldığı bildirildi. Arkeologlar gömülen insanların doğal afet ya da salgın sırasında toplu şekilde ölmüş olabileceğini düşünüyor.
Japonya’nın Osaka şehrinde bin 500’den fazla cesedin küçük çukurlara gömüldüğü tarihi bir toplu mezar ortaya çıkarıldı. Arkeologlar mezarlığın Edo dönemine ait olduğunu açıkladı.
Tokugawa dönemi olarak da adlandırılan Edo dönemi 1603-1868 yılları arasını kapsıyor. 24 Mart 1603 tarihinde Edo'da (Japonya’nın bugünkü başkenti olan Tokyo’nun eski adı) Tokugawa Ieyasu tarafından Tokugawa Şogunluğu'nun kurulmasıyla başlayan periyod, 3 Mayıs 1868'de Meiji Restorasyonu'nun başlamasıyla sona erdi.
"Bulunan Kalıntılar Analiz Ediliyor"
NTV'nin haberine göre Osaka Şehri Eğitim Kurulu ve Osaka Şehri Kültürel Miras Derneği, 1991'den beri mezarlığın bulunduğu alanda kazı yaptıklarını belirterek, "İnsan kemikleri de dahil olmak üzere bulunan kalıntıların şu anda ayıklanıp analiz ediliyor. İnsanlara ek olarak, mezarlığın kuzey kesiminde çeşitli sayılarda domuza, güney kesiminde iki ata ve bir de kediye ait kemik bulundu” açıklamasını yaptı.
Bilim insanları keşfedilen mezarlığın, tarih kitaplarında adı geçen ve şehrin altında olduğu söylenen yedi mezardan biri olduğunu düşünüyor. Söz konusu mezarlardan "Umeda Mezarları" olarak bahsediliyor.
Bununla birlikte, Osaka’daki büyük bir metro istasyonun yanında bulunan mezarlıkta özel eşyalara rastlanmaması onun halk için inşa edildiğini düşündürüyor.
Araştırmacılar, bu şekilde gerçekleşen gömülerin, insanların doğal afet veya salgın sırasında aynı anda öldüğünü gösterdiğini açıkladı.