Japon'lar sonunda bunu da yapıp insan eti yemeye ve hatta satmaya başladılar.
Daha önce uzakdoğu'da, ceninlerin yendiğini duymuşsunuzdur. zaten asya insanlarının yedikleri şeylere akıl sır ermiş değil. böcekler, sürüngenler, ceninler.
Liste bu tür acayipliklerle uzamış giderken bunlardan birine yenisi eklendi.
Yer; japonya. başkent tokyo'da yasal olarak ilk insan eti sunan restoran açıldı. öte yandan yalan haber olduğu söylense de, iddialar çok kuvvetli.
Bu restoranın, japon yasalarına göre yasal bir şekilde, ruhsatlı açılmış bir yer olduğu iddia ediliyordu. şimdiden dünyanın dört bir yanından turist çektiği söyleniyordu.
Peki insan etini nereden buluyorlar? iddialara göre tamamen bağış yönetimiyle. bazı insanların ölmeden önce ailelerine para bırakmak amacıyla etlerini sattıkları iddia edildi.
İnsanların etlerini 30.000 ila 35.000 dolar arasında bir fiyata sattığı söylenmişti. ancak tabi ki yaşlılar için değil bu satış işi.
Sadece genç yaşta öleceği belli olan insanların sözleşmeyi imzalayabiliyor. henüz bu restoranın varlığı bir iddiaydı ancak yine de böyle kanlı bir örneğin nasıl olurda izin alabileceği çok tartışılmıştı.
Haber teyit organlarından biri olan snopes, haberi araştırdı ve haberin yalan olduğunu, gerçeği yansıtmadığını belirtti. restoranın bu şekilde ünlenmesinin nedeni ise müşterilerine etleri insan organı biçiminde servis etmesi. üstelik bu ilk insan eti haberi değil geçtiğimiz günlerde afrika'da da benzer bir olay yaşnamıştı...
Güney afrika'da stellenbosch üniversitesi'nin et ürünleri üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları avrupa merkezli "food control" dergisinde yayımlandı.
Stellenbosch üniversitesi sosis ve sığır kıyması olarak satılan ürünlerde, eşek, bizon ve dağ keçisi etine rastladı. araştırmayı yapan bilim insanlarını şok eden gelişme ise, bazı kırmızı et ve et ürünlerinde insan dna'sına rastlanması oldu. araştırmayı yapan uzmanlar, insan dna'sına rastlanmasının ne anlama geldiğini bilmediklerini belirtti.
Bilim insanları 139 et ürünü numunesi üzerinde araştırma yaptı. söz konusu numunelerin yüzde 68'inin içeriğiyle uyuşmadığı ortaya çıktı.
Sığır eti olarak tüketicilere sunulan gıda ürünlerinde eşek, bizon ve dağ keçisi etine rastlandı. araştırma kırmızı et ve et ürünü olarak tüketiciye sunulan gıda ürünlerinin sadece yüzde 15'nin içeriğiyle uyumlu olduğunu gösterdi.
Stellenbosch üniversitesi adına araştırmayı yapan uzmanlardan louwrens c. hoffman, "bu araştırma, güney afrika'da işlenmiş et ürünlerinde hile yapmanın olağan bir durum olduğunu gösteriyor. bu durum sadece ticari ahlakı zedelemiyor, aynı zamanda insanların inançlarını, ahlaki değerlerini ve sağlıklarını etkiliyor" dedi.
Araştırmanın sonuçları güney afrika'da tüketici dernekleri ve bazı dini cemaatler tarafından tepkiyle karşılandı. güney afrika geçtiğimiz yıl gıda ürünleriyle ilgili yeni bir yasal düzenlemeye gitti. yasayla, gıda ürünlerinin üretim ve işlenmesi süreçlerine katı kurallar getirildi.