Japonya’da 7.1 büyüklüğünde deprem: Vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı

Son dakika haberler. Japonya’nın Miyazaki kentinin yakınlarında 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yetkililer, Koçi ve Miyazaki eyaletleri için tsunami uyarısında bulundu.

08.08.2024-13:09 - (Son Güncelleme: 08.08.2024-13:43) Japonya’da 7.1 büyüklüğünde deprem: Vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı

Japonya’da büyük bir deprem meydana geldi. Japonya'nın Miyazaki kenti açıklarında 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin 30 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.

Tsunami uyarısı yapıldı

AA'da yer alan habere göre; Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin ardından Koçi ve Miyazaki eyaletleri için tsunami uyarısında bulundu. JMA, "Saat 16.52 itibarıyla tsunami uyarısı yapıldı. Lütfen uyarı kaldırılana kadar denize girmeyin ve kıyıya yaklaşmayın" şeklinde bir açıklama yaptı.

Japonya’da 7.1 büyüklüğünde deprem: Vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı

Depremde can kaybı veya yaralanma olup olmadığına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Japon devlet televizyonu NHK, tsunami dalgalarının güneybatı kıyılarını vurmasının beklendiğini ve dalgaların yüksekliğinin bir metreye kadar çıkabileceğini duyurdu. Daha sonra NHK, tsunami dalgalarının batıdaki Miyazaki'yi etkilediğini bildirdi.

Tren seferleri durduruldu

Kyuşu bölgesinde tren seferleri durdurulurken, Kagoşima'daki Sendai Nükleer Santrali'nde herhangi bir aksaklık yaşanmadığı açıklandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal