Japon deprem uzmanı tek tek gösterdi: ‘En büyük depremler o kentlerde olacak’

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye’deki depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Moriwaki, bazı şehirlerde büyük depremler olacağını ifade etti ve o kentleri tek tek açıkladı. İşte detaylar…

11.07.2024-12:48 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-12:48) Japon deprem uzmanı tek tek gösterdi: ‘En büyük depremler o kentlerde olacak’

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem riskleri konusunda önemli uyarılarda bulundu. Moriwaki, Doğu Anadolu'dan Akdeniz'e uzanan fay hattında büyük bir depremin beklenmesi durumunda Mersin, Adana, Hatay ve Antalya gibi bölgelerde şiddetli bir tsunami riski olduğunu vurguladı. 

‘En büyük depremler o kentlerde olacak’

TGRT Haber’e konuşan Moriwaki, Kahramanmaraş'taki Şubat depremlerinin ardından bu bölgede büyük bir tehlikenin arttığını belirtti ve Doğu Anadolu'nun batı kolunda 7,5 büyüklüğünde bir depremin olası yıkımını öne çıkardı.

Japon deprem uzmanı tek tek gösterdi: ‘En büyük depremler o kentlerde olacak’

Moriwaki, Marmara Denizi çevresindeki fay hatlarının zemin yapısının hassas olduğunu ve burada bile 6 büyüklüğünde bir depremin ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Devlet, belediye ve vatandaşların bu bölgelere özel önem vermesi gerektiğini ifade eden Moriwaki, evlerde mutlaka deprem çantası bulundurulması gerektiğini ve deprem sırasında güvenli bir yerde kalmanın kritik önem taşıdığını belirtti.

Türkiye'nin en büyük depremlerinin Bursa, İstanbul, Tunceli ve Bingöl gibi bölgelerde yaşanabileceğini söyleyen Moriwaki, Ege'den Çanakkale'ye uzanan fay hattının da oldukça tehlikeli olduğunu ve Marmara'daki fay hatlarının Güney Kore'deki yapıya benzerlik gösterdiğini ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal