Jakarta’nın Meşhur Yemekleri

Endonezya’nın başkenti ve en büyük şehri olma özelliklerine sahip olan Jakarta şehri gezilecek turist yer zenginliği kadar yemek kültürü açısından da fazlaca çeşitlilik barındırıyor. Jakarta’da ne yenir? Ne içilir? Gelin hep birlikte göz gezdirelim.

13.06.2020-13:26 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-13:25) Jakarta’nın Meşhur Yemekleri

Endonezya’nın başkenti ve en büyük şehri olma özelliklerine sahip olan Jakarta şehri gezilecek turist yer zenginliği kadar yemek kültürü açısından da fazlaca çeşitlilik barındırıyor. Bu çeşitlilik arasından hangilerini denemek için seçeceğiniz konusunda kafa karışıklığı dahi yaşayabilirsiniz. Bizde bu yazımızda kafa karışıklığı yaşamamanız için Jakarta’nın meşhur yemekleri ile ilgili bilgi vermek istedik. Jakarta’da ne yenir? Ne içilir? Gelin hep birlikte göz gezdirelim.

Asian Jakarta

Jakarta’nın meşhur yemekleri listesinde ilk sırayı kapmayı hak eden bu Asian Jakarta yemeği bölgede en sevilen yemekler arasında bulunmasının yanı sıra çeşitlilik olarak da oldukça zengin.

Gado Gado

Bölgenin en bilinen ve en sevilen yemekleri arasında yer alan gado gado haşlanmış sebzelerle yapılıyor. Patates, çalı fasulyesi, mısır, kabak, lahana, ıspanak, tofu, tempeh ve haşlanmış yumurta gibi besin değeri yüksek olan gıdaları barındırmasıyla hem sevilen hem de sağlıklı bir yemek olma özelliğine sahip.

Nasi Padang

Nasi Padang aslında farklı lezzetler bir arada bileştirmek yerine faklı lezzetleri pilav çevresinde ayrı ayrı sunmayı tercih etmiş bir yemek türü diyebiliriz. Yuvarlak bir tabağın ortasına pilav yerleştirilir. Çevresine ise farklı sebze ve et yemekleri konularak servis edilir. Besinleri karıştırmayı sevmeyen biriyseniz Jakarta’nın meşhur yemekleri arasında nasi padang sizin en seveceğiniz yemek olabilir.

Ketoprak

Ketoprak için Jakarta’da ünlü olan bir sokak yemeği diyebiliriz. Bu yemek aynı zamanda et içermediği için vejetaryenlerin de severek tüketeceği bir besin olacaktır. Ketoprak içinde pirinç, fasulye filizi, haşlanmış yumurta, tofu gibi gıdaları barındırıyor. Bazı restoranlarda da bulabileceğiniz bu yemeği özellikle sokak stantlarından denemenizi tavsiye ederiz.

Kızarmış Yiyecekler

Jakarta’da sokak yemekleri arasında her türlü yiyeceğin kızartılmış versiyonuna rastlamak mümkün. Bu yüzdendir ki her ülkenin kendine özgü kızartılmış yemekleri olsa da Jakarta deyince akla direk genel kızarmış yiyecekler şeklinde gelmektedir. Kızarmış yiyeceklere en çok rastlayacağınız yerler sokaklar olacaktır.

Otak otak

Jakarta’nın meşhur yemekleri arasında bu sefer kızarmış yiyecekler gibi damak tadımızın alışkın olduğu lezzetlerden farklı bir şey var. Daha önce hiç muz yapraklarına sarılmış balık yemiş miydiniz? Yemediyseniz ve Jakarta gezisine çıkacaksanız merak etmeyin, bu yemek orada oldukça ulaşılır. Izgara veya buğulama şeklinde yapılan balık biraz kırmızı biberle marine edilerek muz yapraklarına sarılıyor ve bu şekilde servis ediliyor. Genellikle sokak lezzetleri arasında kendisine yer buluyor. Diklerseniz baharatlı versiyonlarına ulaşmak da mümkün.

Martabak Manis

Jakarta’nın meşhur sokak lezzetleri arasında bulunan bu tatlı süt, peynir ve çikolata gibi basit malzemelerden yapılıyor.

Bir Pletok

Bir pletok içerisinde çokça baharat bulunan alkolsüz bir içecek. Jakarta’da özellikle baharatların iyileştirici etkisinden faydalanmak için oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.

Pisang Goreng

Bütün dünyada tanınmaya başlayan kızarmış muz kültürü de Jakarta’dan gelmektedir. Muzlar yağda kızartılarak üzerine çeşitli soslarla servis ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal