İzmir'deki ABD Askerleri Olayına Beyaz Saray'dan ve Pentagon'dan Tepki!

İzmir'de 2 Amerikalı askerin başına çuval geçirilmesi olayına Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Ryder, ''Bu konuyu araştıran Türk yetkililerin desteği için minnettarız” dedi.

04.09.2024-14:07 - (Son Güncelleme: 04.09.2024-14:33) İzmir'deki ABD Askerleri Olayına Beyaz Saray'dan ve Pentagon'dan Tepki!

İzmir'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) sosyal medya hesabından, İzmir Limanı'na demir atan ''USS WASP'' gemisinde görevli olduğu bildirilen bir askerin başına çuval geçirildiğine dair görüntüler paylaşılmıştı.

 TGB, yapmış olduğu paylaşımda, "Mehmetçiğimizin ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan ABD askerleri ülkemizi kirletemez. Bu topraklara her adım attığınızda sizi hak ettiğiniz gibi karşılayacağız!" ifadelerini kullandı.

Paylaşımın ardından harekete geçen polis ekipleri, 15 kişiyi gözaltına aldı.


Beyaz Saray'dan Açıklama

Beyaz Saray ve ABD Savunma Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Beyaz Saray Sözcüsü  Karine Jean-Pierre, 2 askeri personele yönelik gerçekleşen saldırı hakkında yaptığı açıklamada, olayı yakından takip ettiklerini ve 2 askerin sağlık durumunun iyi olmasından memnun olduklarını söyledi.

Jean-Pierre, 2 askere yapılan saldırının sorumluları hakkında Türk polisi ve yetkililerin gerekli işlemleri taraflarına ilettiklerini ve bu süreçteki çabaları için kendilerine teşekkür ettiklerini belirtti.

''Rahatsız Edici''

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder da günlük basın toplantısında, İzmir'de meydana gelen saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan 2 askerin herhangi bir yara almadığını ve güvende olduklarını belirterek, yetkililerle birlikte soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Yaşanan olayı, ''rahatsız edici'' olarak niteleyen Ryder, ''bu konuyu araştıran Türk yetkililerin desteği için minnettarız'' açıklamasında bulundu.

Büyükelçilik 'ten Teşekkür Mesajı

ABD'nin Ankara'da bulunan Büyükelçiliği de İzmir'de 2 Amerikalı askerin uğradığı saldırıda hızla müdahalede bulunulması ve soruşturmanın başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür ettiklerini açıkladı.

Büyükelçilik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "USS Wasp’ta görevli ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Olaya hızlı müdahale etmelerinden ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz" dedi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal