İzmir'de Yaralı Geyik Ateşli Silahla Vurulmuş

Kemalpaşa'da fabrika bahçesinde yaralı bulunan geyiğin ateşli silahla vurulduğu belirlendi. Tedavi süreci devam ediyor.

09.10.2024-12:29 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-12:29) İzmir'de Yaralı Geyik Ateşli Silahla Vurulmuş

İzmir'de Yaralı Geyik Üzerinde Tetkik Yapıldı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki bir fabrikada yaralı olarak bulunan geyiğin ateşli silahla vurulduğu tespit edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, yaralı geyiğin tedavisini gerçekleştirmek üzere gerekli müdahaleleri yaptı.

Veteriner Hekimlerin Değerlendirmesi

Yaralı kızıl geyik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkında bulunan klinikte tedavi altına alındı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, veteriner hekimlerin geyiğin sol ön ayağında ateşli silah yarasına rastladıkları ifade edildi.

Şükrü Erdem Onur, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı'ndan bir veteriner hekimi olarak, "Hayvanı anesteziye alıp tedaviye başladık. Çekilen röntgende ayağında bir kırık tespit ettik" diyerek durumu aktardı.

Operasyon Süreci

Onur, ayağındaki yaralanmanın oldukça kötü durumda olduğunu ve tuhaf çıkıntılar bulunduğunu belirtti. Tedavi sürecinin zorlu bir ortopedi operasyonuyla devam edeceğini kaydeden Onur, "Geyik yaklaşık 1,5 yıldır bu yarayla doğada yaşamış. Sağlığına kavuşturup, doğal yaşam alanına geri bırakmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Geyik Tedavi İçin Barınağa Götürüldü

7 Ekim tarihinde Kemalpaşa'daki organize sanayi bölgesindeki fabrika bahçesinde yaralı olarak bulunan geyik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince tedavi için barınağa götürülmüştü.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde fabrika bahçesinde yaralı halde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli...

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde fabrika bahçesinde yaralı halde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği kızıl geyiğin İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan klinikteki tedavisi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, veteriner hekimlerin yaptığı taramada, geyiğin ateşli silahla sol ön ayağından vurulduğu belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal