İzmir'de Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali Coşkuyla Başladı

İzmir'de düzenlenen festival, Balkan ülkelerinden gelen ekipleri ağırlıyor ve çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

03.10.2024-20:47 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-20:48) İzmir'de Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali Coşkuyla Başladı

Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali İzmir'de Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali, bu yıl İzmir'de yoğun bir katılımla başladı. Festival, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna-Hersek, Yunanistan ve Karadağ gibi Balkan ülkelerinden gelen dans ekiplerinin yer aldığı bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.

Açılış Töreni ve Yürüyüş

Festivalin açılışı, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen bir törenle yapıldı. Törenin ardından katılımcılar, coşkulu bir şekilde Gündoğdu Meydanı

Etkinlikler ve Konserler

Festival alanında, halk oyunları ekiplerinin renkli gösterileri yer alırken, ünlü sanatçı Gamze Matracı, ziyaretçilere unutulmaz bir konser sundu.

Gelecek Günlerde Neler Olacak?

Yarın, Buca Hasanağa Bahçesi'nde halk oyunları gösterilerinin yanı sıra Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu grubu sahne alacak. Ayrıca Karşıyaka Fikri Altay Top Sahası'nda da halk oyunları gösterileri ve Rumeli Ekrem konseri gerçekleştirilecek.

Festivalin son günü olan cumartesi günü ise Gaziemir Festival Alanı ve Bornova Çamdibi Atatürk Parkı'nda çeşitli gösteriler ile festival sona erecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali...

İzmir Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali başladı. Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna-Hersek, Yunanistan ve Karadağ'dan ekiplerin katılımıyla gerçekleştiren festivalde halk oyunu gösterileri yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal