İzmir'in Urla ilçesinde geleneksel Türkiye Pizza Şampiyonası gerçekleştirildi. Etkinlik alanında farklı illerden gelen 32 pizza şefi, yeteneklerini sergilemek için bir araya geldi.
Yarışmacılar, kendi özel tarifleriyle hazırladıkları pizzaları, jüri ve pizza meraklılarına sundu. Etkinliğin organizatörü Şahin Çiftçi, yarışmada jüri üyelerinin pizzaların sunumuna ve lezzetine puan verdiğini belirterek, "Türkiye'de kaliteli şeflerin güzel pizza yapabileceğini dünyaya göstermeyi amaçlıyoruz," dedi.
Yarışmacılardan biri olan Serkan Danacı, pizza yapma tutkusunu şu sözlerle ifade etti: "Pizza yapmayı çok seviyorum, bu yarışmaya katılmaktan mutluluk duyuyorum. Tüm süreçleri kendim hazırladım. Dana kaburga etini 8 saat taş fırında pişirip hazırladım. Pizza üzerine fesleğen ve sarımsaklı bir sos koydum."
Bir diğer yarışmacı Haluk Çeliker ise, mühendis olmasına karşın gastronomiye olan ilgisini şöyle anlattı: "İki yıldır pizza yapıyorum ve bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum." Etkinlikte, ünlü İtalyan şef Umberto Napolitano da pizza hamuru ile bir gösteri sundu.
İzmir'de Türkiye Pizza Şampiyonası düzenlendi. Urla ilçesindeki etkinlik alanında gerçekleştirilen organizasyona farklı illerden 32 pizza şefi katıldı. Şefler, kendi tarifleriyle hazırladıkları pizzaları jüri ve pizzaseverlere sundu.