İzmir’de Kurban Bayramı öncesi şap hastalığı paniği: O ilçelerde kurbanlık satışı yasaklandı

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bir damdaki 5 büyükbaş hayvanda şap hastalığının tespit edilmesiyle 10 kilometreyi kapsayan alanda kurbanlık satışı yapılamayacak.

08.06.2024-11:20 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-17:22) İzmir’de Kurban Bayramı öncesi şap hastalığı paniği: O ilçelerde kurbanlık satışı yasaklandı

İzmir'in Seferihisar ilçesinin Turgutlu Mahallesi'nde bulunan bir ahırda, 5 büyükbaş hayvanda şap hastalığı tespit edildi. Bu durumun ardından Seferihisar ile komşu ilçe Urla'da, kurban satışı yapılmayacak bölgeler belirlendi. 

O ilçelerde kurbanlık satışı yasaklandı

DHA’da yer alan habere göre; Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet'in başkanlığını yaptığı komisyon, İçmeler Mahallesi eski Top Sahası ile Zeytinalan Mahallesinde kurban satışı yapılacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Fatih Yıldız, Turgutlu Mahallesindeki ahırda şap hastalığına rastlandığını ve bu sebeple Urla'da belirlenen satış noktasında kurban alımının gerçekleşmeyeceğini belirtti. 

İzmir’de Kurban Bayramı öncesi şap hastalığı paniği: O ilçelerde kurbanlık satışı yasaklandı

Yıldız, Urla'nın Bademler, Hacı İsa, Altıntaş, Kuşçular, Ovacık, Sıra, Yenikent, Naipli, Camiatik, Yenice, Yelaltı, Yaka ve Rüstem mahallelerinin gözetim altında olduğunu ve bu bölgelerde hayvan giriş çıkışlarının 15 gün süreyle yasaklandığını ifade etti. Alınan karara göre, İçmeler Mahallesi eski Top Sahası ile Zeytinalanı Kahveler Durağı karşısında kurban satış yerlerinin açılacağı belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal