İzmir Spor Zirvesi'nde Efsanelerle Futbol Tartışıldı

İzmir Spor Zirvesi'nde Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli gibi ünlü teknik direktörler futbolu masaya yatırdı.

08.10.2024-19:39 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-19:39) İzmir Spor Zirvesi'nde Efsanelerle Futbol Tartışıldı

İzmir Spor Zirvesi'nde Efsanelerle Futbol Oturumu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) işbirliğiyle düzenlenen İzmir Spor Zirvesi, "Efsanelerle Futbol" başlıklı oturumla son buldu. Bu önemli oturumda Türk futbolunun önde gelen teknik direktörleri Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli yer aldı.

Fatih Terim'in Görüşleri

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Şansal Büyüka moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda konuşan Fatih Terim, Türk futboluyla Avrupa futbolu arasında önemli farklar olduğunu vurguladı. Terim, "Futbolda aklı ve ekonomiyi çok iyi birleştirmek gerek," diyerek transfer politikalarının Avrupa kriterlerine uygun şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

Terim ayrıca, "Avrupa'da istikrar eğilimi göstermeliyiz. 3 günde bir maç oynamak, Avrupa'da kalabilmek için gereklidir." Dedi.

Şenol Güneş'in Değerlendirmeleri

Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, altyapının ihmal edildiğini belirterek, çocukların sanata veya spora yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Güneş, "Spor ve sanat alanlarının, çocukların kişisel gelişimi için gereklidir," dedi.

Türk futbolunun sorunlarına da parantez açan Güneş, kulüplerin borçlanarak transfer yapmasının sağlıksız bir durum olduğunu vurguladı. "Bu bir sancılı süreç ama doğru yönetilmeli," diye ekledi.

Mustafa Denizli'nin Yorumları

Denizli, futbolun başarısının sadece yüksek bütçelerle elde edilemeyeceğini dile getirdi. "O zaman İzmir'de beş, İstanbul'da altı süper lig takımı vardı," diyerek geçmişi hatırlattı. VAR sisteminin getirdiği güvensizliklere de dikkat çeken Denizli, bunun teknik adamların performansını etkilediğinin altını çizdi.

Zirve Sonuçlandı

Gün boyunca toplamda 7 oturumun yapıldığı zirve, spor oturumuyla sona erdi. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın katılamadığı etkinlikte, tartışmalar Türkiye futbolunun geleceği için önemli bir platform oluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğindeki İzmir Spor Zirvesi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğindeki İzmir Spor Zirvesi, gazeteci Şansal Büyüka'nın moderatörlüğünde teknik direktörler Fatih Terim (solda), Mustafa Denizli (sağda) ile Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in (ortada) yer aldığı "Efsanelerle futbol" başlıklı oturumla tamamlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal