İzmir Spor Zirvesi 2024 Başladı

İzmir Spor Zirvesi, spor dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirilerek Türkiye'nin spor geleceğine yön vermeyi hedefliyor.

08.10.2024-14:09 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-14:09) İzmir Spor Zirvesi 2024 Başladı

İzmir Spor Zirvesi 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) düzenlediği İzmir Spor Zirvesi, spor dünyasından pek çok kişinin katılımı ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde başladı.

Spor Altyapısında Gelinen Nokta

Zirvenin açılışında konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, Türkiye'nin son dönemde spor altyapısının güçlü bir seviyeye ulaştığını vurguladı. Elban, “Altyapı konusunda bir eksik bulunmamakta, ancak başarıların henüz arzu ettiğimiz seviyede olmadığını düşünüyorum.” dedi. Spor ahlakının yerleşmesi ve spor kültürünün tüm bireylere yayılması gerektiğini belirtti.

İzmir’in Marka Şehri Olması

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ise İzmir’in birçok alanda marka bir şehir olduğunu ifade ederek, “Bugün buradayız çünkü Türkiye’nin spor kültürünü güçlü bir şekilde yarınlara taşımayı ve İzmir'in spor geleceğini güçlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Kasapoğlu ayrıca halkapınar’da yapımı süren havuz inşaatının üç ay içerisinde tamamlanacağını duyurdu.

Önemli Vurgular ve Gelecek Hedefleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zirvenin İzmir için spor alanında yapılacak projelerin planlanmasında büyük bir rol oynayacağını belirtti. Tugay, “Zamanla İzmir Spor Zirvesi’nin önemini daha iyi anlayacağız.” dedi.

Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası Hedefi

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise Türk spor kültürünün gelişimine vurgu yaparak, “Sadece geçmiş başarılar değil, gelecekte neler başarabileceğimizi planlamak amacıyla buradayız.” dedi. Özgener, Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını hatırlatarak İzmir'in de bu organizasyonda yer alması gerektiğini dile getirdi.

Katılımcılar ve Tartışılacak Konular

Zirvede “Sporda altyapı ve kurumsallaşma”, “Türkiye’de cimnastik”, “Sporun güçlü kadınları”, “Olimpiyatlardaki gururlarımız”, “Paralimpik gurur”, “Voleybolun yolculuğu”, “Efsanelerle futbol” gibi başlıklar altında oturumlar gerçekleşecek. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili ve birçok ünlü sporcu zirvede yer alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde düzenlenen ve spor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde düzenlenen ve spor camiasından çok sayıda ismin katıldığı İzmir Spor Zirvesi başladı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki zirvenin açılışına İzmir Valisi Süleyman Elban (sağ 2), AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Kasapoğlu (sağ 3) ve Mahmut Atilla Kaya (sol 2), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay (sağda), AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı (solda), İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener (sol 3) ile iş ve spor insanları katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal