İzmir Kültür Yolu Festivali Başladı

İzmir Kültür Yolu Festivali, 58 noktada yüzlerce etkinlikle 9 gün boyunca sanatseverleri bekliyor.

26.10.2024-16:43 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-16:43) İzmir Kültür Yolu Festivali Başladı

İzmir Kültür Yolu Festivali Resmen Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organize ettiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin 15. durağı olan İzmir Kültür Yolu Festivali ile sanat ve kültür şehri İzmir, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Festival Detayları

Açılış programında konuşan Selim Terzi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve festival direktörü, İzmir genelinde 58 farklı noktada kültür ve sanat faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Terzi, festivalin 9 gün süreceğini, ardından 3 gün boyunca da konserlerle devam edeceğini açıklayarak, "Gelecek misafirlerimiz İzmir'deki gastronomi noktalarından, antik kentlere kadar birçok etkinliği deneyimleme fırsatı bulacaklar." dedi.

Vali Elban'ın Açıklamaları

İzmir Valisi Süleyman Elban, festivalin kültür ve sanatın birleştiği bir turizm festivaline dönüştüğünü ifade etti. Programın 9 gün boyunca devam edeceğini ve toplamda 300 civarında etkinlik düzenleneceğini söyledi.

"Opera, resim sergileri, konserler ve atölye çalışmaları gibi etkinlikler, müzelerde, antik alanlarda ve şehrin birçok noktasında gerçekleşecek. İzmirli hemşehrilerimiz, 9 gün boyunca kültürel ve sanatsal etkinliklerden faydalanacaklar," diye ekledi Elban.

Festivalin etkinlikleri arasında konserler, sergiler, tiyatro, opera, bale gösterileri, söyleşiler, atölyeler, çocuk etkinlikleri ve dijital sanatlar yer alıyor.

Özel Sergiler ve Katılımcı Etkinlikler

İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda, Koku Kültürü ve Turizm Derneği tarafından Atatürk'ün sevdiği kokulardan yapılan parfüm ile tarihsel Roma parfümü de sergiye dahil edildi.

Festival 3 Kasım'da sona erecek. Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen bu önemli etkinliklerin 2024 yılı programı ise 2-10 Kasım tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan Kültür Yolu Festivali ile sonlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 15. durağı, İzmir...

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 15. durağı, İzmir Kültür Yolu Festivali başladı. Festivalin açılışı dolayısıyla İzmir Kültür Sanat Fabrikası'ndaki programa İzmir Valisi Süleyman Elban (sağda) da katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal