İzmir Devlet Opera ve Balesi, La Traviata ile Yeni Sezonu Açıyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi, La Traviata ile yeni sanat sezonunu heyecan dolu bir şekilde başlatıyor.

03.10.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-10:43) İzmir Devlet Opera ve Balesi, La Traviata ile Yeni Sezonu Açıyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi Yeni Sezonunu "La Traviata" ile Selamlıyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin klasik eseri La Traviata ile yeni sanat sezonuna merhaba diyor. Bu görkemli prodüksiyon, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Alexandre Dumas’nın "Kamelyalı Kadın" romanından uyarlanan, Francesco Maria Piave’ye ait librettosu ile gerçekleştirilecek.

Prodüksiyon Detayları

Akşam gerçekleştirilecek açılışta, Roberto Gianola orkestra şefliğinde, Carlos Vilan rejisi ile La Traviata sahnelenecek. Eserin görsel tasarımını Kaan Güreşçi, kostümleri Gülay Korkut Dinç, ışık tasarımını ise Müfit Özbek üstleniyor. Koroyu ise Orhan Öner Özcan yönetiyor.

Karakterler ve Kadro

Operanın baş kahramanı Violetta Valery rolünde Özlem Ateş Aksungur, Eylem Demirhan ve Ayşe Şenoğul performans sergilerken, Alfredo Germont rolünde Burak Dabakoğlu ve Levent Gündüz yer alacak. Giorgio Germont karakterini ise Tamer Peker, Cengiz Sayın ve Cüneyt Ünsal canlandıracak.

Yönetmen Vilan'ın Açıklamaları

Carlos Vilan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada "İzmir Devlet Opera ve Balesi olarak yeni sanat sezonunu opera repertuarının vazgeçilmez bir eseri olan La Traviata ile karşılamaktan mutluluk duyuyorum" dedi. La Traviata'nın beş yıl önce sahnelendiğini ve bu kez genç ve enerjik bir ekip tarafından hazırlanan prodüksiyonun büyük ilgi göreceğine inandığını belirtti.

Şef Gianola'nın Duyguları

Orkestra şefi Roberto Gianola ise eserde yer almaktan ve bu prodüksiyonu hayata geçirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Gelecek Performanslar

La Traviata, izleyicilerle buluşmaya 5 ve 8 Ekim ile 3, 5 ve 7 Kasım tarihlerinde de devam edecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), yeni sezona opera evlerinin vazgeçilmez repertuvarlarından...

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), yeni sezona opera evlerinin vazgeçilmez repertuvarlarından İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin "La Traviata" eseriyle başlayacak. İZDOB sanat sezonu açılışını, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi'nde, Alexandre Dumas'ın "Kamelyalı Kadın" adlı romanından operaya uyarlanan, librettosu Francesco Maria Piave'ye ait opera ile yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal