İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir vaatlerini açıkladı: “Su yüzde 50 indirimli, İzban yer altına, koku sorunu giderilecek…”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları sürecinde projelerini ve hedeflerini anlattı. Açıklamada, sahada büyük bir teveccühle karşılaştıklarını belirten, İzmir'in çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği ziyaretler ve etkinliklerle halkla buluşan Hamza Dağ, Cumhur İttifakı'nın İzmir'deki seçim çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürdüklerini vurguladı. Halkın beklenti ve taleplerini dinleyerek, İzmir'in sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirdiklerini ifade etti.

26.03.2024-10:02 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-12:53) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir vaatlerini açıkladı: “Su yüzde 50 indirimli, İzban yer altına, koku sorunu giderilecek…”

Dağ, projelerinin ve vizyonlarının İzmir'i daha yaşanabilir, gelişmiş ve refah seviyesi yüksek bir kent haline getirmek olduğunu belirtti. İzmir'in trafik sorunundan, altyapı eksikliklerine, istihdam olanaklarından kültürel ve sosyal hayata kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi. Adaylık sürecinde İzmir halkının büyük ilgisini gördüklerini aktaran Dağ, sahadaki temaslarında vatandaşların kendilerine güven duyduğunu ve desteğini açıkça ifade ettiklerini dile getirdi. Hamza Dağ, seçim kampanyalarının devam edeceğini ve İzmir'in kalkınması ve refahının artırılması için gece gündüz demeden çalışacaklarını belirtti.

31 Mart'ta sandık başına gidecek olan vatandaşlar, şehirlerini, ilçelerini ve mahallelerini emanet edecekleri kişileri seçmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kritik süreçte, Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ da yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Hamza Dağ, seçim öncesinde İzmir'in dört bir yanını ziyaret ederek vatandaşlarla buluşuyor ve onların sorunlarını dinliyor. Şehrin farklı kesimlerinde düzenlediği etkinliklerle halkın taleplerini ve beklentilerini dikkate alarak projelerini kamuoyuyla paylaşıyor. İzmir'in sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımlar geliştiren Hamza Dağ, şehrin trafik, altyapı, istihdam, kültürel ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı projeler sunuyor. Vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı ve şehri daha yaşanabilir hale getirmeyi hedefleyen Dağ, seçim öncesinde halkın teveccühünü kazanmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim kampanyası kapsamında şehre dair vizyonunu ve taahhütlerini vatandaşlarla paylaşarak, İzmir'i daha güzel bir geleceğe taşıma sözü veriyor.


Dağ, çalışmalarını canlı yayında anlattı

A Haber'de yayınlanan "Sebep Sonuç" programına konuk olan Hamza Dağ, önemli açıklamalarda bulundu. İşte programda Hamza Dağ'ın yaptığı açıklamalar:

“Çalışmaya başladığımız günden itibaren 70 gün oldu. Üstüne koya koya devam ediyoruz. Sahada çok büyük bir teveccüh görüyoruz. Tabii benim 12 yıllık milletvekilliğim var, onun yanında gençlik kolları çalışmalarım var. İzmir'in sokaklarında adım adım gezmişliğim var. Bu da ilk kampanyam değil. 4 defa aday olarak içerideydim. Bu sefer daha önceki yerel seçimlerden farklı bir hava görüyorum. Bu da zaten bizim sahada ki ziyaretlerimize yansıyor. Gittiğimiz yerler çokça oy aldığımız yerler değil. Bu sefer metropolde kalmayı tercih ettim çünkü belediyecilik anlamında şart olduğu yerler metropoller. Oralarda kendimizi anlatmamız gerekiyor. Ben başından beri söyledim, gelin projeleri tartışalım ve konuşalım. Polemiklere girmeyeceğimi söyledim. En son CHP Genel Başkanı, ismimi telaffuz etti ve onunla bir karşı cevap verme durumunda kaldım. Onun dışında İzmir'in projelerini anlattık ve tartışalım istedik. Zaman zaman gittiğim yerlerde emeklilik gibi taleplere maruz kalıyoruz tabi. İzmir'de polemik değil eser ve hizmet konuşulacak. Hizmete ihtiyacımız var yahu hizmete ara sokaklara kadar yollar kötü bunları konuşusun. Su parası ülkenin en pahalı suyu olmuş. Bunları konuşun, particilik yapmayın. İzmir için ayrım yapmaksızın hizmet ettik, edeceğiz ve beraber yöneteceğiz.”

25 yıl 5 yılda tamamlanacak

“1 Nisan'dan itibaren gece-gündüz, belki 5 sene çoluğumuzdan çocuğumuzdan ciddi fedakarlık ederek canla başla çalışmaktan başka çaremiz yok. 25 yılda yapılmayanlara karşı 5 yılda hepsini bitireceğimi ben de biliyorum. Ulaşım, trafik, altyapı, kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme... Halk hizmete ihtiyacımız var diyor. 25 yıllık temel konulara dokunulmama ile alakalı meseleleri 5 yılda bitiremeyeceğimi ben de biliyorum. Bir şeylerin değişmeye başladığını göreceksiniz. İzmirliler için sosyal market kurulacak, dar gelirli insanların İzmirim Kart ile marketlerden ve bakkallardan alışveriş yapabilecekleri bir sistem oluşturacağız. İzmir, her dönem yeni bir enkazla karşılaşmış. Normalde seçim çalışmalarında güncel hiçbir fotoğraf koymadım ama bu fotoğraf ayrı, bu herkesin gördüğü bir yer değil. Bu normalde arıtıldıktan sonra dökülen çamur. Bunun buraya dökülmesi değil başka bir yere gömülmesi lazımdı. Yağmur yağdığı zaman yan taraf körfez ve bu çamur körfeze gidiyor. Dolayısıyla hem koku kaynaklı bir sorun var hem de körfezin kirlenmesi bir sorun. Bunu bir hal yoluna koymak lazım ama en azından koku meselesi yapacağımız çalışmalarda iyi hale gelir.”


Su fiyatlandırmasına yüzde 50 indirim

“Bir belediye başkanı oturduğunda ekibiyle beraber değerlendirip halkın menfaati için ne varsa ve kendi elindeki kaynaklara göre de yapması gerekiyor. Biz mesela su ücret tarifelerine yüzde 50 indirim yapacağız. Önümüzde ki hafta meclise ilk getirilecek konu bu. Turizmde geri de kaldık. Antalya, Muğla önümüze geçti. Bir tarafta sağlık turizmi, kruvaziyer limanı, kongre ve fuar turizmi, festivaller ve film platoları ile amacımız turizmin hareketlenmesini sağlamak. İzban için yeni setler almamız gerekiyor. İzban'da şu an da 24 dakika olan süre 12 dakikaya, 12 dakikanın da 6 dakikaya inmesi gerekiyor. Yeni setleri aldığımız zaman Ödemiş'e, Bayındır'a ve Tire'ye uzamış olacak. Orta vadeli planda da Bergama ve Kınık'a ulaştırma düşüncemiz var. En büyük hayalimiz, çok maliyetli ve kolay olmadığını biliyorum, tren yolu üzerinde olduğu için iki yakayı ayırdı ama uzun vadede İzban'ı yer altına taşımayı planlıyoruz. Şunu çok net söylüyorum, önümüzdeki hafta inşallah beraber çalışmaya başlayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanlar önümüzdeki 5 sene boyunca çok keyif alacaklar. Biz çok çalışmak zorundayız ve çalışan kimseyle de sorunumuz olamaz."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal