İzmir Açıklarında 86 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Düzensiz göçle mücadele kapsamında İzmir'de önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Dikili, Seferihisar, Urla ve Karaburun ilçeleri açıklarında toplam 86 düzensiz göçmen yakalandı, 19 düzensiz göçmen ise kurtarıldı.

25.07.2024-12:28 - (Son Güncelleme: 25.07.2024-12:28) İzmir Açıklarında 86 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Dikili ve Seferihisar açıklarında lastik botlarda bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, durdurdukları iki lastik bottaki 10'u çocuk 27 düzensiz göçmeni yakaladı. Ayrıca, göçmen kaçakçısı olduğu belirlenen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Urla Açıklarında 59 Göçmen Yakalandı

Urla açıklarında görevli Sahil Güvenlik ekipleri, durumundan şüphelendikleri özel bir tekneyi durdurdu. Teknede yapılan incelemelerde 14'ü çocuk, 59 düzensiz göçmen yakalandı. Teknede bulunan 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

Karaburun'da 19 Göçmen Kurtarıldı

Karaburun ilçesi açıklarında ise Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen lastik bottaki 3'ü çocuk, 19 düzensiz göçmen kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Bu operasyonlar, düzensiz göçle mücadele kapsamında Sahil Güvenlik ekiplerinin özverili çalışmalarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal