İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısına Sert Tepki

TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını kınayan İYİ Partili Türkkan, terörle müzakere değil mücadele gerektiğini belirtti.

24.10.2024-14:33 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-14:33) İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısına Sert Tepki

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'dan Açıklamalar

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına dair açıklamalarda bulundu. Türkkan, saldırıyı alçakça olarak nitelendirerek, "Yapılan bu alçakça saldırı bir kez daha gösterdi ki, terörle müzakere değil mücadele edilir." dedi.

Şehitlere Rahmet, Yaralılara Geçmiş Olsun Dilekleri

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Türkkan, TUSAŞ'a düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı vatandaşlar için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Terror Örgütü PKK/YPG'yi Lanetledi

Türkkan, kendisinin ve partinin terör örgütü PKK/YPG'yi ve bunların gerçek destekçilerini lanetlediğini ifade ederek, "Yapılan bu alçakça saldırı bir kez daha gösterdi ki, terörle müzakere değil mücadele edilir." sözlerine yer verdi.

Stratejik Tesisler Üzerindeki Saldırıların Anlamı

TUSAŞ gibi stratejik bir tesise düzenlenen saldırının, terör örgütünün çıkarlarının bir göstergesi olduğunu belirten Türkkan, "Medet umulan terörist başı Öcalan artık yok hükmünde bir şahsiyete dönüşmüştür. Muhatap artık Amerika ve İsrail'dir." şeklinde konuştu.

Ortak Operasyon İddiaları

Türkkan, Türkiye'deki bazı grupların hain terör örgütüyle işbirliği içinde olduğunu öne sürdü. Bahçeli'nin önceki hafta İmralı'daki terörist için gerekli yasa tekliflerini hazırladığını belirterek, "Bu bir tesadüf değil, Türk milletine karşı ortak bir operasyondur." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ’ın Güvenliği Üzerine Eleştiriler

Bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıtta Türkkan, TUSAŞ'ın Türkiye için çok kritik bir kurum olduğunu belirtti. Gazeteciye verdiği yanıtında ise, "Meclis'teki ziyaretçilerin üzerindeki yazılı notların incelendiği bir ortamda TUSAŞ gibi bir kurumun güvenliğini özel güvenliğe teslim etmek ne kadar doğrudur?" şeklinde eleştirilerde bulundu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal