İYİ Parti’de hazırlıklar bitmek üzere: Kurultay için geri sayım başladı

Yerel seçimlerde başarısız sonuçlar alan İYİ Parti’de olağanüstü kurultay hazırlıklarında sona gelindi. Meral Akşener’in aday olmayacağı başkanlık seçimlerinde kimin yeni İYİ Parti lideri olacağı merak ediliyor. İşte detaylar…

25.04.2024-10:25 - (Son Güncelleme: 25.04.2024-17:33)

Mayıs 2023’te yapılan genel seçimlerde oy seviyesini yüzde 19’lara kadar çıkaran İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde ise Türkiye genelinde yalnızca yüzde 3,77 alabilmişti. Alınan başarısız sonuçların ardından partide olağanüstü kurultay kararı alınırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurmuştu.

Kurultay için geri sayım başladı

Nevşehir'de belediye başkanlığı kazanmayı başaran İyi Parti, 27 ilçede seçimlerde birinci parti olarak çıktı. Ancak, önceki seçimlere kıyasla yüzde 6'nın üzerinde oy kaybetti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü seçimli kurultayda aday olmayacağını açıkladı. 27 Nisan'daki kurultayda; Günay Kodaz, Mehmet Tolga Akalın, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu genel başkanlık için yarışacaklar.

İYİ Parti’de hazırlıklar bitmek üzere: Kurultay için geri sayım başladı

Hazırlıklar tamamlandı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, 27 Nisan Cumartesi günü yapılacak kongrenin ATO Congresium'da gerçekleşeceğini duyurdu. Olgun'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, kongre ile ilgili detaylar şu şekilde:

"Organizasyon komitesi ve Genel Başkan adayları, Koray Aydın'ı temsilen Yetkin Öztürk, D. Musavat Dervişoğlu'nu temsilen Buğra Kavuncu, M. Tolga Akalın'ı temsilen Rıdvan Uz beylerin katılımlarıyla yapılan toplantıda, aday temsilcileri arasında herhangi bir şerh veya itiraz olmadan ortak bir karara varıldı. Bu karar doğrultusunda, salonun fiziki koşulları ve kapasitesi dikkate alınarak; Kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında katılımcılar davet edilmeyecek.

Kurultayımıza gölge düşürebilecek herhangi bir çarpıtma veya provokasyona izin verilmemesini, bu önemli organizasyonun İYİ Parti ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal