İYİ Parti’de büyük istifa: Sosyal medya hesabından ayrılığını duyurdu

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini ve yoluna bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini duyurdu.

27.06.2024-17:07 - (Son Güncelleme: 27.06.2024-17:17) İYİ Parti’de büyük istifa: Sosyal medya hesabından ayrılığını duyurdu

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Koray Aydın istifa etti

Akşam’da yer alan habere göre; Aydın, "İYİ Partili dava arkadaşlarımla yaptığım uzun istişareler sonucunda; özetle ifade ettiğim gerekçelerle, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olduğum, belli dönemlerde önemli görevler üstlendiğim İYİ Parti'den üzülerek istifa ediyorum" dedi. Siyasi kariyerine bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini belirten Aydın, yeni süreçte nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin detayları da paylaşmadı.

Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın, 5 Aralık 1955 tarihinde Trabzon'un Yomra ilçesinde doğmuş, ilk ve orta öğrenimini babasının memuriyeti dolayısıyla Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamlamıştır. 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina-Elektrik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olan Aydın, erken yaşta siyasete atılmıştır.

İYİ Parti’de büyük istifa: Sosyal medya hesabından ayrılığını duyurdu

Siyasi kariyerinde çeşitli görevler üstlenen Koray Aydın, 1999-2001 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yapmış, Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Sekreterlik görevini üstlenmiş ve TBMM Başkanvekili olarak da görev yapmıştır. Mecliste 1991-1995 yılları arasında Trabzon, 1999-2002 yılları arasında Ankara ve 2007-2015 yılları arasında tekrar Trabzon milletvekili olarak görev almıştır.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde meclis dışında kalmış, ancak 2017 yılında kurulan İYİ Parti'ye katılarak partinin kurucular kurulunda yer almıştır. 

Koray Aydın, 27 Haziran 2024 tarihinde İYİ Parti Ankara Milletvekili görevinden ayrılarak bağımsız milletvekili olarak yoluna devam edecektir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal