İYİ Parti’de büyük istifa şoku: Burak Akburak kimdir, hangi görevlerde bulundu?

İYİ Parti’de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Partinin kritik isimlerinden birisi olan Burak Akburak’ın istifası gündem oldu. Peki Burak Akburak kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte Burak Akburak hayatı ve biyografisi…

05.04.2024-11:31 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-11:31)

Yerel seçimde alınan başarısız sonuçların ardından İYİ Parti’deki karışıklık git gide artıyor. İstifa edeceği iddia edilen Genel Başkan Meral Akşener’in olağanüstü kongre kararı almasıyla kriz bir ileri seviyeye ulaştı. Öte yandan seçimin ardından İYİ Parti’deki önemli isimlerden birisi olan yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Burak Akburak istifa etti. Peki Burak Akburak kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Burak Akburak kimdir?

İYİ Parti Burak Akburak yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı, 1977 yılında Giresun'un Espiye ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatını Kocaeli Üniversitesi Turizm & Otelcilik ve Yeditepe Üniversitesi İşletme bölümlerinde tamamlayarak mezun olmuştur. Vatani görevini Tunceli’de yerine getirmiştir.

Enerji sektöründe 15 yıl boyunca çeşitli kademelerde profesyonel olarak çalışmış ve yöneticilik yapmıştır. Şu anda teknoloji, enerji ve gıda alanlarında faaliyet gösteren bir şirketler grubunda iş hayatını sürdürmektedir. Evli olan Akburak'ın 1 kız çocuğu bulunmaktadır.

İYİ Parti’de büyük istifa şoku: Burak Akburak kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Burak Akkoyun hangi görevlerde bulundu?

Siyasi hayatına DYP Gençlik Kolları'nda 1994-2000 yılları arasında görev alarak başlamıştır. 25 Ekim 2017'de yeniden siyasete adım atmış ve İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu üyeliğine seçilmiştir. İYİ Parti'nin ilk STK Başkanlığını kurarak Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 20 Eylül 2020'deki 2. Olağan Kongre'de Genel İdare Kurulu Üyesi seçilmiş ve STK İlişkilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İstanbul 1. Bölge'den Milletvekili seçilmiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal