İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Ankara ve İstanbul adaylarımızı tespit ediyoruz

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Ankara ve İstanbul adaylarının belirlenmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Zorlu, "Ankara ve İstanbul adaylarımızı tespit çalışmalarımız devam ediyor. Çok hassas bir süreç yürütüyoruz." şeklinde ifadeler kullandı.

16.01.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:51)

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partisinin Başkanlık Divanı sonrasında düzenlediği basın toplantısında temel Gündem maddelerini şehitler ve terörle mücadele olarak belirtti. Zorlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya karşı verdiği mücadeleye vurgu yaparak Türk devleti ve milletinin bölünmez bütünlüğünün, egemenliğinin cephedeki müdafiisi olan Türk ordusunun, bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadelede her Türk vatandaşının asli vazifesinin onların yanında yer almak olduğunu ifade etti. Seçim öncesi aday belirleme sürecinin önemine vurgu yapan Zorlu, partilerinin bu konuda titizlikle çalıştığını belirtti. Ankara ve İstanbul'un Türkiye'nin en büyük ve stratejik illeri olması nedeniyle aday tespitinde özel bir dikkatin olduğunu dile getiren Zorlu, partilerinin en uygun ve güçlü adayları belirleme konusundaki çabalarını sürdürdüklerini ifade etti.

“Bilecik olayında şeffaflık istiyoruz.”

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet iddiaları ve belediye başkanlığına seçilen Mustafa Sadık Kaya'nın durumu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Zorlu, olayın şeffaf bir şekilde ele alınması ve açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirterek şu sözleri söyledi:

"Bizim kararımız çok açık ve nettir. Biz, 31 Mart'ta hem siyasi iktidara hem de muhalefetin alışılagelmiş bu ezberini bozmakta kararlıyız. Bilecik konusunda da çok ciddi bir bilgi kirliliği, hatta gerçek dışı ifadeleri üzülerek takip ediyoruz. 2019 seçimlerinde ittifakla kazanılmış bir belediye, ardından belediye başkanı görevden uzaklaştırılıyor. Daha öncesinde de belediye içerisinde yapılan oylamalarda biz, CHP'nin Belediye Meclisi üyesi adayını destekledik ve iki kez de seçilmesini sağladık. Ancak biz, artık yeni bir yolculuğa çıktık. İYİ Parti olarak kendi adaylarımızı kazandırmak gibi bir sorumluluğun ve heyecanın içerisindeyiz. Bugün Bilecik'le, yarın belki sürpriz yerler olabilir. Bu konudaki kararlılığımızın devam edeceğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum."

Ankara ve İstanbul adayları henüz belli değil

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İstanbul ve Ankara'da belediye başkan adaylarının henüz belirlenmediğini açıkladı. Zorlu, bu konuda devam eden hassas bir süreç olduğunu ve adayların belirlenmesinin ardından kamuoyu yoklamalarının tekrar yapılmasını arzu ettiklerini belirtti. Aday belirleme sürecinin sonunda alınan kararın önemli olduğunu ve bu kararın hayata geçirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal