İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın kimdir?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını açıklaması sonrasında Yeni İYİ Parti Genel Başkanı’nın kim olacağı sorusu merak edildi. Aday olduğunu açıklayan Koray Aydın’ın hayatı ve biyografisi de araştırma konusu oldu. Peki İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın kimdir? İşte Koray Aydın hayatı ve biyografisi…

08.04.2024-11:16 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-11:16)

Meral Akşener’in İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını açıklaması siyaset gündemini salladı. Türk siyasetinde önemli yere sahip olan isimlerden birisi olan Koray Aydın’ın hayatı ve siyaset kariyeri merak konusu oldu. Peki İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın kimdir?

Trabzon'un yetiştirdiği önemli siyasetçilerden biri olan Koray Aydın, 5 Aralık 1955'te doğmuştur. Siyasi kariyerine genç yaşta atılan Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi'nde çeşitli görevler üstlenmiştir. Özellikle 1991-1995 yılları arasında Trabzon milletvekilliği yapmış ve sonrasında Ankara milletvekili olarak görev almıştır. 

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemde ise önemli projelere imza atmıştır. Ancak siyasi yaşamında 2015 seçimlerinde milletvekilliği koltuğunu kaybetmiştir. Ayrıca MHP'de genel sekreterlik yapmış ve parti içinde etkili bir rol oynamıştır. Özel hayatında ise Gönül Hanım ile evlidir ve üç çocuğu vardır.

Meral Akşener’in rakipleri artıyor: İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın İYİ Parti Genel Başkan adayı oldu mu?

İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener, 27 Nisan'da düzenlenecek olan kurultay için aday olacağını ilk açıklayan isim oldu. Ancak sonradan aday olmayacağını belirten Akşener'in ardından, partinin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın gençlerin desteğiyle adaylık sürecine girdiğini duyurdu. Diğer taraftan, bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun da adaylık için hazırlık yaptığı ifade ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal