İtalyan Taraftarlar, İsrail Marşında Sırtlarını Döndüler!

UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup, İsrail-İtalya maçı, gollerle değil yapılan protesto ile gündem oldu. İtalyan taraftarlar İsrail ulusal marşını, sırtlarını dönerek protesto ettiler.

10.09.2024-10:10 - (Son Güncelleme: 10.09.2024-10:10) İtalyan Taraftarlar, İsrail Marşında Sırtlarını Döndüler!

UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta karşı karşıya gelen İsrail ve İtalya maçı, marş protestosuyla gündem oldu. Bir grup İtalyan taraftarın, İsrail ulusal marşı sırasında arkalarını dönerek protesto etmesi sosyal medyada en çok paylaşılan ve tartışılan konulardan biri oldu.

İtalyanlardan İsrail'e Protesto Eylemi

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, İsrail'deki savaş sebep olduğu güvenlik endişesi nedeniyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Bozsik Stadı'nda oynanan ve İsrail'in ev sahibi olarak çıktığı karşılaşmanın başında güne damga vuran bir protesto yapıldı.


Sırtlarını Döndüler

Misafir takım seyircisinin alındığı tribünde 50 kişilik İtalyan taraftarlar, müsabaka öncesinde gerçekleştirilen seromonide, İsrail ulusal marşının çalındığı sırada sırtlarını dönerek İsrail'i protesto ettiler.

Sosyal Medyada Eleştirildi

İtalyan taraftarlar tarafından İsrail'e yönelik gerçekleştirilen protestolar sosyal medyada en çok paylaşılan ve tartışılan konulardan biri haline geldi. Bazı kullanıcılar bu protesto eylemini "saygı değer ve tarihi" olarak niteledi. Bazı kullanıcılar ise İtalyan taraftarların yaptığı eylemi ''faşist gruplar'' tarafından yapıldığını iddia etti.


Maçın Galibi İtalya

Protesto eylemiyle başlayan maç, 2-1 İtalyan galibiyetiyle sona erdi. İtalya 3 puanı hanesine ekledi.

İtalya-İsrail arasında gerçekleştirilecek rövanş maçının ise 14 Ekim'de İtalya'nın Udine kentinde oynanması planlanıyor. 

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal