İtalya Mutfağından: Osso Bucco Tarifi

İtalya mutfağının bağrından kopan ve Türkçesi dana incik olarak da geçen Osso Bucco tarifi ile sofralarınızı ziyafete çevireceksiniz.

01.01.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-16:13)

Aile toplantılarında ve özel günlerde yapılabilecek İtalya mutfağından bu lezzet ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

MALZEMELER

-3 cm kalınlıkta kesilmiş 4-5 parça dana incik
-1 avuç beyaz un
-Zeytinyağı
-2 konserve doğranmış domates
-2 halka doğranmış havuç
-2 kereviz
-2 patates
-2 soğan
-6-8 diş sarımsak
-3-4 kereviz yaprağı
-1 defne yaprağı
-1 bardak et suyu
-10-12 tane karabiber
-Tuz
-1 portakal
-1 demet maydanoz

NASIL YAPILIR?

-Dana incik parçalarını una bulayın. Yağladığınız ve una buladığınız incik dilimlerini koyu renk alana dek kızartın, işlemi tamamlanmış etleri bekletin.
-Aynı tavada önce soğanları sararana dek çevirin. Sarımsakların 5-6 tanesini soğanlara katıp kokusunu işitene dek pişirin.
-Havuçları ve kerevizleri katıp kapağını kapatarak 5-6 dakika daha pişirin. Kapağını örtün ve 5-6 dakika kısık ateşte yavaş yavaş pişmelerini sağlayın.
-Bu arada 8-10 cm derinlikte ve etlerinize ideal büyüklükte bir fırın tepsisinin içine etlerinizi koyun.
-Kereviz yapraklarını, defneyi ve tane karabiberleri katın. Etlerin üstüne soğan karışımınızı döşeyin ve patatesleri katın.
-Domatesleri dökün, et suyunu katın, arzunuza göre tuz katın. Tepsinin ağzını örtün ve yarım saat evvel ısıtmaya başladığınız fırında 3 saat pişirin.
-Portakal kabuklarını, maydanozu ve kalan sarımsağı ince kesin.
-Servis yaparken çukur tabaklar kullanın ve her bir parça etin yanına havuç, patates ve kerevizin yanı sıra bol bol da sosundan dökün.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal