İsviçre iş imkanları nelerdir? İsviçre alım yapılan meslekler, maaş durumu

Ekonomik düzeyi, yüksek refahı ve muhteşem şehir yaşantısıyla İsviçre'de iş imkanları nelerdir? İşte İsviçre'de alım yapılan meslekler, maaş şartları ve daha fazlası.

10.06.2022-06:25 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-06:25) İsviçre iş imkanları nelerdir? İsviçre alım yapılan meslekler, maaş durumu

İsviçre son derece geniş bir çalışma imkanlarına sahiptir. İsviçre’de mevcut çalışma olanağı son derece geniştir. İsviçre’de iş şartları mesleklere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. İsviçre’de en fazla alım yapılan sektörler şu şekildedir;

Bankacılık ve sigortacılık, hizmet, turizm, ev temizlik, cihaz bakımları, ikinci el araba alım satımları, yaşlı bakım hizmeti ve sağlık turizmi şeklindedir.

İsviçre’de alım yapılan meslekler

İsviçre’de en çok işçi alınan meslekler;

Mühendislik, eczane, avukatlık büroları, bankacılık ve sağlık olarak öne çıkmaktadır. Bu mesleklerde herhangi bir fakülte ile meslek okulu bitirmeyenler ise İsviçre’ye vasıfsız olarak gittiklerinde şu mesleklerde iş bulabilir;

Alışveriş mağazaları, bilgisayar firmaları, ev eşyası şirketleri, gıda sektörü, estetik ve bakım sektörü, tekstil şirketleri, kültür-sanat sektörü, turizm şirketleri, reklam ve tanıtım şirketleri.

İsviçre’de asgari ücret ne kadar?

İsviçre’de asgari ücret, 4600 İsviçre frangıdır. Söz konusu tutar TL ile kıyaslandığında aylık 67.000 TL olmaktadır.

İsviçre’de çalışma saatleri

İsviçre, pek çok Avrupa ülkesi tarafından sağlanan avantajları sağlıyor. Buna göre İsviçre’de istihdam edilenler hatalık 42 saat çalışır. Bazı kurumlardaysa çalışma düzenine bağlı olarak bu süre 50 saate çıkabiliyor. İşe başlamanızı müteakip işveren, işçileri 7 gün deneme süresine tabii tutar. Buna göre işe girdiğinizde işveren sizi değerlendirebileceği gibi aynı zamanda işverenin tutumunu beğenmiyorsanız işi bırakma hakkına sahip olabilirsiniz.

İsviçre’de Türklerin çalıştığı meslekler nelerdir?

Türkler İsviçre’de son derece geniş bir iş alanında istihdam ediliyorlar. Buna göre verilere göre İsviçre’de ortalama 70 bin Türk çalışıyor. Türkler genellikle; inşaat, şoförlük, emlak, bakım hizmetleri gibi işçi statülerinde çalışıyor. Bu noktada dilerseniz eğitim hayatınızı tamamlayıp yüksek lisans yapıp ve de isterseniz avukatlık ve mühendislik bölümlerinde de öğrenim görebilirsiniz. Özellikle de mühendislik alanında gelişmiş ülkeler arasında bulunan İsviçre; elektrik-elektronik, makine ve çevre mühendislerinin de tercihleri arasında bulunuyor. Ülkede yaşam şartları, sistematik bir şekilde ilerleyen ekonomisi, muhteşem çevre tasarımları ve Avrupa’ya sınırsız seyahat imkanı sağlayan İsviçre’de emeğinizin karşılığını alabilirsiniz.

YORUM YAZ..
Modal