İsveç resmen NATO'nun üyesi oldu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsveç Başbakanı Ulf Kirstersson'un ortak düzenlediği basın toplantısında Blinken, İsveç'in NATO'ya resmen girdiğini açıkladı. İşte detaylar...

07.03.2024-20:41 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-20:41)

Geçtiğimiz ay Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya girişine onay vermesinin ardından İskandinav ülkesinin girişi resmiyet kazandı.

“Bu İsveç için tarihi bir an”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsveç Başbakanı Ulf Kirstersson, Washington'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesinin ardından Blinken; "Bu katılım belgesi ile birlikte İsveç'e, (NATO'nun kurucu anlaşması) Washington Anlaşması'nın bir tarafı ve NATO'nun 32. üyesi olarak hoş geldiniz demek istiyorum. Bu İsveç için tarihi bir an, İttifak'ımız için tarihi bir an, NATO müttefiklerimizle transatlantik ilişkilerimiz için de tarihi bir an." şeklinde konuştu.

“Masamızda hak ettiği yeri aldı”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "İsveç, NATO'nun 32. üyesi oldu ve masamızda hak ettiği yeri aldı. Pazartesi günü NATO karargahında bayraklarını göndere çekmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. İsveç'in katılımı NATO'yu daha güçlü, İsveç'i ve tüm İttifak'ı daha güvenli kılıyor" ifadelerini kullandı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal