İstirahat raporu kaç gün ve hangi durumlarda alınır? Rapor süresi dolmadan tekrar rapor alınır mı? İstirahat raporu alma durumları

Sigortalı olarak çalışma hayatı olanların her istediğinde izin alması pek de mümkün olmuyor. Ayakta tedavilerin bazı bölümlerinde verilen istirahat raporunun nasıl ve nereden alınacağı merak edilmektedir. İstirahat raporu nasıl alınır? İstirahat raporu hangi durumlarda alınır? İstirahat raporu kaç günlük alınır?

01.06.2022-21:11 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-21:11) İstirahat raporu kaç gün ve hangi durumlarda alınır? Rapor süresi dolmadan tekrar rapor alınır mı? İstirahat raporu alma durumları

Çalışma hayatında en merak edilen konulardan olan istirahat raporu için araştırmalar sıklık kazandı. Hangi hastalıklar da ve durumlarda istirahat raporu alındığı merak konusu olurken en fazla kaç gün alındığı da araştırılmaktadır. Devlet memurlarında ve özel sektörde farklılık gösteren istirahat raporuna ilişkin tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

En fazla kaç gün süreyle rapor alınabilir?

-İSG Katip sistemi üzerinden belirlenen karar üzerine işyeri hekimi sigortalıya bir rapor üzerinden en fazla 2 gün istirahat yazabilir.

- Sigortalı çalışanlara ise hekim raporu bir kerede 10 gün verilir. Raporun bitim tarihinden sonra tekrar muayene edilmesi halinde 20 günü geçmemek kaydıyla yenileme yapılabilir.

- İstirahat raporunun hafta sonu ve resmi tatillere denk gelmesi halinde iş başının başladığı tarihten tekrar istirahat devam eder fakat bu durumun kesinlikle raporda bildirilmesi gerekmektedir.

-E-Ödenek programı hastane modülünde (internet üzerinden) düzenlenen ve kontrollü verilen raporlarda ise kontrol tarihinin tatile gelmesi halinde sistem uyarı verdiğinden, böyle bir durum söz konusu olmaz.

İstirahat raporu en fazla kaç gün olur?

-Rapor da yer alan istirahat süresinin dolmasının ardından kişinin tekrar çalışacağını bildirmesi fakat sağlık sorununun devam etmesi halinde ikinci rapor için hastaneye gidilebilir.

- 1 yıl içerisinde çalışan kişi tek hekim üzerinden ayakta tedavilerde verilecek istirahat raporunun günü 40'ı geçemez.

-Sağlık Bakanı tarafından yetkili olan hekimin istirahat raporunu vermesi gerekir aksi durumlarda rapor geçersiz sayılacaktır.

İş akdinin feshinde durum

Değerli okurlarımız için yukarıda belirttiğimiz durumlar SGK mevzuat konusundan SGK iş görmezlik ödeneği ödeyip ödemeyeceği açısından geçerlilik sağlamaktadır. Sigortalı çalışanların is akdinin feshiyle bir bağlantısı bulunmamaktadır. Rapor alan kişinin belirli durumlarda iş akdinin feshi gerçekleşebilir.

Devlet memuruyla ilgili durum

- SGK ile sözleşmesi olmayan hizmet sunucuları tarafından verilen raporun 10 günü geçmeyen, SGK ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu hekimi ise sağlık kurulunca onandığı takdirde geçerli kabul edilir.

İstirahat raporu

- Devlet memuru bir yıl içerisinde toplamda kırk iş günü istirahat raporu alınabilir. Fazlası mümkün değildir.

- İşçinin raporunun 7 günü aşması halinde maaşlarda %25 oranında kesinti yapılır.

-İstirahat raporu alarak işe gitmeyen birinin raporun düzenlenmesinde sonra ertesi gün teslim edilmek zorundadır aksi takdirde ise disiplin amrine bildiri gider.

-1 ay içerisinde 10 gün izin alınırken muayene süresi geldiğinde tekrarda 10 daha uzatma imkanınız vardır. Fakat tek seferde en fazla on gün rapor alınır. 

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal