İstanbul'un İşgalden Kurtuluşunun 101. Yılı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anlamlı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un kurtuluşunu kutlayarak Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma vurgusu yaptı.

06.10.2024-16:11 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-16:11) İstanbul'un İşgalden Kurtuluşunun 101. Yılı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anlamlı Mesaj

İstanbul'un Kurtuluşu İçin Birlikte Çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında, "Kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için azimle çalışmaya devam ediyoruz," ifadelerine yer verdi.

Tören Detayları

Mesaj, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde gerçekleştirilen törende okundu. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi önemli isimler katıldı.

Vali Gül, konuşmasında: "İstanbul, işgal altında 4 yıl 10 ay 23 gün kaldıktan sonra 6 Ekim 1923 sabahı tarihi bir güne uyandı." diyerek, kurtuluşun önemini vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da gerçekleştirilen kutlamalarda, "6 Ekim 1923 tarihinde, Fatih Sultan Mehmet'in emaneti olan bu muhteşem şehrin semalarında, şanlı bayrağımız yeniden dalgalanmaya başladı," dedi.

Şehitler ve Gaziler Anıldı

Törende, şehit ve gazilere saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Vali Gül, konuşmasında, şehitlerin ve gazilerin hatıralarına sahip çıkmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti. Tören, katılımcıların anıta çelenk bırakmasıyla sona erdi.

İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören...

İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törene mesaj gönderdi. Törende anıta çelenk bırakıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal