‘‘İstanbul’u ilham kaynağımdır’’ diyen Mario Levi hayatını kaybetti!

Entelektüel bilgi birikimini yazdığı kitaplarla okuyucusuna sunan yazar ve iletişim eğitmeni Mario Levi, 66 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

31.01.2024-11:41 - (Son Güncelleme: 31.01.2024-18:02) ‘‘İstanbul’u ilham kaynağımdır’’ diyen Mario Levi hayatını kaybetti!

Levi, günümüz edebiyatında en üretken ve dikkat çeken isimler arasında yer almaktaydı. Kanser tedavisi gördüğü hastanede son nefesini verdi. Bu acı kaybı Buart Sanat Atölyesi sosyal medya hesabından duyurdu. 

‘‘Derin üzüntü içerisindeyiz!’’

Sanat atölyesinin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz." 

İstanbul benim için ilham kaynağı!

Yazar Mario Levi hayatını kaybetti

"İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı" ve "Size Pandispanya Yaptım" adlı kitapların da aralarında bulunduğu birçok eseri kaleme alan Levi, 3 yıl önce verdiği röportajda, "İstanbul her zaman benim için bir ilham kaynağı oldu. Kötüsüyle de ilham kaynağı oldu. İstanbul aslında neresinden bakarsanız bakın yaşanması kolay olmayan, hatta yaşanması zor bir şehir. Tarihin bıraktığı izler yüzünden de öyle, bugün açısından da öyle’’ sözlerine yer vermişti.

Mario Levi kimdir?

Mario Levi, 1957 yılında İstanbul'da doğdu. 1975 yılında Saint Michel Fransız Lisesi'nden, 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi'nden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975'te kaleme aldı. 1984 yılından sonra Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi birçok yayın organında yazılar yazdı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal