İstanbulluları sevindiren haber: Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı, Şubat sonunda hizmete girecek

İstanbul'un ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli projelerden biri olan Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı, uzun bir bekleyişin ardından nihayet Şubat ayının sonunda hizmete girmeye hazırlanıyor.

11.01.2024-14:09 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-17:52)

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı, İstanbul'un Avrupa yakasındaki Bakırköy ilçesinden başlayarak, Kirazlı'da sona eren 9 istasyonlu bir metro hattıdır. Bu hat, şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak ve trafik yükünü azaltmak amacıyla hayata geçirilen kapsamlı bir proje olarak öne çıkıyor. Projenin yetkilileri, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın şubat ayının sonunda hizmete gireceğini duyurdu. Açılışla birlikte, Bakırköy, Yenibosna, İncirli, Zeytinburnu ve Kirazlı gibi önemli noktalar arasında daha hızlı ve rahat bir ulaşım sağlanacak. 

Artan nüfusa ve araç sayısına karşın trafik sorununu ortadan kaldırmanın en önemli yolunun raylı sistemleri yaygınlaştırmaktan geçtiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Şu anda da ülkemiz genelinde 9 projede toplam 101,5 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunmaktadır. İstanbul'u da bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz." diye konuştu. Uraloğlu,  8,4 kilometre uzunluğundaki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 7 istasyonu bulunduğunu belirterek, bu durakların Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı olarak sıralandığını aktardı.

Abdulkadir Uraloğlu ve Murat Kurum bir araya geldi.

"Günde 1 milyon yolcu ağırlayacağız!"

Saatte 80 kilometre hızla seyreden hattın günde 1 milyon yolcuyu ağırlamasını planlandıklarını belirten Uraloğlu,  projenin tamamlanmasıyla Kirazlı, İncirli, Özgürlük Meydanı ve Bakırköy İDO duraklarından diğer raylı sistemlere ve İstanbul Deniz Otobüsü'ne entegre olarak kesintisiz aktarma sağlanabileceğini anlattı. Uraloğlu, Murat Kurum’la da bir araya geldiklerini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul'u hayallerin ötesinde bambaşka bir noktaya taşıdık. Son 21 yılda İstanbul'un ulaşım ve iletişim altyapısı için 1,2 trilyon lira yatırım yaptık. Kimsenin şüphesi olmasın İstanbul'a hizmet aşkımız asla bitmeyecek ve İstanbul'u geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum. İstanbul özelinde hedefimiz, İstanbul için fetret devrine, duraklama dönemine son vererek yeniden hizmetle buluşturmak. İlk günden işe koyulduk ve Sayın Murat Kurum ile bir araya gelerek İstanbul için projelerimizi konuştuk. Süper hızlı tren hattımızın güzergah uzunluğu 344 kilometre olacak. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz. Bakın bir işi yapmak ne kadar önemliyse o işin sunumunu, tanıtımını yapmak da o kadar önemli. Yanımızda Bağcılar Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir kardeşim de var. Kendisi ve ekibiyle Bağcılar için ayrı bir önem taşıyan Bakırköy-Kirazlı Metro Hattımızı birlikte inceledik ve projenin önemini aktardık. Kendimizi ve projelerimizi en iyi şekilde anlatarak İstanbulluların hem gönlünü hem de güvenini yeniden kazanacağız."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal