İstanbullu vatandaşlar Ekrem İmamoğlu'na tepkili: Taksi, İmamoğlu'ndan daha ucuz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) toplu ulaşım araçlarının bazılarında gece seferleri düzenlenirken çift bilet tarifesine geçmesi, vatandaşların bu uygulamayı eleştirmesine neden oldu.

13.04.2022-12:04 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-12:04) İstanbullu vatandaşlar Ekrem İmamoğlu'na tepkili: Taksi, İmamoğlu'ndan daha ucuz!

İBB pandemi gerekçesiyle ara verdiği gece metro tarifelerine 9 Nisan itibariyle tekrardan başladığını açıkladı.

Saat gece 12’den sonra yarım saat aralıklarla sefer yapan gelen metrolara biniş ücreti olarak çift bilet ücretine alınması kararı verildi. İBB yönetimi uyarınca İstanbul'daki bütün toplu taşıma araçlarına uygulanan yüzde 40'lık zammın da aynı gün içerisinde yürürlüğe girmesiyle beraber İstanbullu vatandaşlar zor durumda kaldı.

TRKart uygulaması ne zaman başlayacak?

İstanbul'da gece vakitlerinde bazı toplu taşıma araçlarında çift bilet tarifesinin olduğunu söyleyen vatandaşlar, sosyal medya üzerinden İBB'ye eleştirilerini yöneltti.

01.00 ile 06.00 saatleri arasında uygulanıyor

İstanbulluların, 6 metro hattında olacak şekilde hafta sonları ve 9 İETT otobüsü hattında her gün 24 saat kesintisiz toplu ulaşımla yolculuk yapılabileceği söylenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Metrobüs ve otobüs hatlarında, haftanın her gününde gece seferleri 01.00 ile 06.00 saatleri arasında uygulanıyor. Otobüslerde E3 ile E10 hariç diğer hatlarda gündüz tarifesi tek biletle hizmet veriliyor. Metrobüs hattında ise gündüz tarifesi ile ücretlendirme devam ediyor. Otobüslerde Ramazan ayına özel 02.00'ye kadar yapılan seferlerde gündüz tarifesi uygulanıyor. Metrolarda cumayı cumartesiye ve cumartesiyi pazara bağlayan geceler ile resmi tatillerde yapılan gece seferleri, çift bilet üzerinden ücretlendiriliyor. Ramazan ayında ise, hafta içi 02.00'ye kadar yapılan seferlerde gündüz tarifesi geçerli. Deniz hatlarında gece seferleri hafta sonu 2 hatta, 00.30 ile 05.30 saatleri arasında yapılıyor. Ücret, yine çift bilet olarak uygulanıyor."

Söz konusu uygulama sonrası ise İstanbullu vatandaşlar konuyla alakalı büyük tepki gösterdi. Bu tepkilerden Hakan Ergin isimli vatandaş İBB’nin Beyaz Masa Twitter hesabını etiketleyerek şu soruyu sordu: "Merhabalar bu gece çift tarife olayı toplu taşımada gerçek mi acaba sayın yetkililer?" 

İBB Beyaz Masa; Hakan Ergin'e yanıt verdi ve "Merhaba, 9 Nisan 2022 Cumartesi 00:00 dan itibaren çift bilet uygulaması geçerli olmuştur. İyi geceler dileriz." şeklinde yazdı.

Son dakika! İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 50'lik zam teklifi reddedildi!

Metro nasıl 15 lira basıyor?

Sena Köroğlu isimli bir vatandaş ise; "Ekrem İmamoğlu ve İBB Beyaz Masa gece 12'den sonra metro nasıl 15 TL basıyor? Neyin tarifesi bu? Ve neden sürekli otobüs seferlerini iptal ederek insanları mağdur ediyorsunuz? Neyin zevki bu? Ne zamandan beri çift tarife? Kabataş Kağıthane hattı 62 ve 63 saat 22.00 ve 00.30 arası bekledim ancak gelmedi sebebi? Mağduriyet ne olacak? 63 Kabataş - Çeliktepe Kabataş durağında bekledim." dedi.

İmamoğlu taksiden daha pahalı

Önder Alparslan, Sena Köroğlu’na yanıt vererek: "Sena hanım, taksi daha ucuz. Onu tercih edin. Ekrem İmamoğlu taksiden daha pahalı." ifadelerini kullandı.

Uygulamaya tepki gösteren bir diğer vatandaş Şerif Sundu ise: "Taksi ücretinden biraz düşük alıyorsunuz hizmet böyle olur?" dedi.

Bir diğer vatandaş Süheyl Burak da; "Adaylığı sırasında, 'İstanbulʼda ulaşım ücretlerini sembolik değerlere düşüreceğiz. Ulaşım kesinlikle ucuzlayacak' vaadinde bulunan Ekrem İmamoğlu başkanım, gündüz 7 lira 67 kuruş aldığı vatandaştan gece de 15 lira 34 kuruş almaya başlamış: 'İBB, iyi geceler diler...'" şeklinde tepkisini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal