İstanbulkart'taki bakiye nakit olarak çekilir mi? İstanbul kart bakiyesini nakite çevirme! Nasıl nakit çekerim?

İstanbul'da ulaşım için kullanılan İstanbulKart için son dönemlerde araştırmalar hız kazanırken vatandaşlar İstanbulkartın paraya dönüştürme halini merak etmektedir. TROY özelliği sayesinde Türkiye genelindeki tüm ATM'lerde para çekme ve para yatırma işlemi yapılacağı duyuruldu. İstanbulkart'tan para çekilir mi, para yatırılır mı? İstanbulkart hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

22.07.2022-20:31 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-20:31)

İstanbulkart sayesinde birçok işlemin kolaylaşacağı gündeme geldi. ATM'lerde kolaylık para çekilmesine ve yatırılmasına yardımcı olan İstanbulkart için araştırmalar başladı. İstanbulkart Türkiye içerisinde 50 bini aşkın ATM de yaklaşık 2.4 milyon ödeme noktası bulunduğunu açıkladı. Bunun üzerine vatandaşlar İstanbulkart ile hangi ATM'lerden para çekilir, para iadesi var mı, nakitte çevirme var mı, nerelerde alışveriş yapılır? sorularına yanıt aranmaktadır. İşte, İstanbulkarta dair detaylar haberimizde...

İstanbulkart ile hangi ATM'lerden para çekilir? 

İstanbulkart, banka kartına gerek olmadan tüm ATM'ler üzerinden para çekme ya da yatırma işlemini yapılmasında kullanılmaktadır. TROY özelliği ile tüm işlemlerin kullanımında İstanbulkart ön planda oldu. 

İstanbulkart para iadesi var mı, para çekilir mi?

İstanbul kart para iadesi nasıl alınır? 

İstanbulkart dolum temsilcileri tarafından yanlışlıkla yapılan dolumlarda para iadesi için neler yapılması gerektiği merak edilmektedir. Paranın iadesinin yapılabilmesi için İstanbulkart Başvuru Merkezlerine bizzat gidilerek başvuru yapılır. 

İstanbulkart nasıl nakitte çevrilir? 

İstanbulkart içerisinde bulunan paranın nakit iadesi yapılmamaktadır. Bahsi geçen bakiye, başka bir İstanbulkartı'na aktarılır ya da banka hesabına EFT olarak iadesi yapılır. 

İstanbulkart para iadesi var mı, para çekilir mi?

İstanbulkart ile nerelerde alışveriş yapılır? 

A101, BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, multinetin geçerli olduğu her nokta, SeaLife, Madamme Tussauds ve Legoland gibi kültürel noktalarda, Getir’de, İSPARK gibi yerlerde İstanbulkart geçerli olmaktadır.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal