İstanbul’da yeni taksi sistemi: 2500 araç yollara çıkıyor

İstanbul’da UKOME toplantısı sonrasında kentteki taksi sorununun bitirilmesi için önemli bir adım atılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ‘’Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’’ ile ilk etapta 2500 yeni taksinin yollara çıkacağını bildirdi.

29.08.2024-10:05 - (Son Güncelleme: 29.08.2024-10:05) İstanbul’da yeni taksi sistemi: 2500 araç yollara çıkıyor

İstanbul’daki taksi sorunu için önemli bir adım atılacak. İstanbul'da bugün gerçekleştirilecek Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kentin kronikleşen taksi sorunu masaya yatırılacak. Toplantıda, taksi sayısının artırılması ve yeni bir taksi sistemi önerisi sunulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yeni sistem hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, uygulama tabanlı taksi taşımacılığı sistemini onaylayacaklarını duyurdu.

Yeni sistem 2500 araçla başlayacak

NTV’de yer alan habere göre; Uraloğlu, yeni sisteme 2.500 araçla başlanacağını belirterek, "Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz," ifadelerini kullandı. Yeni taksi sistemine geçiş yapan araçlar, diğerlerinden farklı olarak tepe lambası taşımayacak ve yolcu alımı sadece uygulama üzerinden veya entegre taksi durakları aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca, bu araçlar farklı bir tasarıma sahip olacak ve damalı desenlerle donatılacak. Güvenlik açısından ise araçlarda yolcuları koruyacak özel bir bölme bulunacak.

İstanbul’da yeni taksi sistemi: 2500 araç yollara çıkıyor

Bu yenilikçi sistemle, yolculara daha kaliteli bir hizmet sunulması ve taksi şoförlerine yönelik olumsuz kamu algısının düzeltilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, bu girişimin kurumsal taksi taşımacılığına geçişi hızlandırması da bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuya ilişkin bir yazılı açıklama yaparak, "Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, hem taksi sayısını artırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı," dedi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, taksi sayısını artırma önerisini daha önce 15 kez UKOME toplantılarında gündeme getirmiş, ancak bu tekliflerin tamamı reddedilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal