İstanbul'da Uluslararası Özgür Filistin Kongresi

Filistin davasına dair görüşler ve direnişin önemi, İstanbul'daki kongrede ele alındı.

12.10.2024-15:07 - (Son Güncelleme: 12.10.2024-15:08) İstanbul'da Uluslararası Özgür Filistin Kongresi

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul'da Gerçekleşti

İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası Özgür Filistin Kongresi"nde, Filistin direnişinin önemi ve bu konudaki uluslararası yasaların ihlali vurgulandı.

Kongrenin Açılışında Güçlü Mesajlar Verildi

Fatih'teki Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongreye, Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açılan kongrede, Kongre Koordinatörü Prof. Dr. Adem Palabıyık, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının devam ettiğini belirtti. Palabıyık, "Gazze'deki cihat kuşağını canlı tutmak gerekir" diyerek gençlerin Filistin davasına sahip çıkmasını vurguladı.

Filistinli Düşünürlerden Eleştiriler

Kongrede konuşan Filistinli düşünür Münir Şefik, İsrail'in kuruluşunun hukuksuz olduğunu ifade etti. "İsrail devleti kuruluşundan itibaren kanunsuz bir devlet olarak kurulmuştur. Kanuni anlamda bir esası yoktur," diyen Şefik, 1948'deki saldırıları soykırım olarak nitelendirerek, Filistinlilerin geri dönüş hakkının göz ardı edildiğini belirtti.

Gazze'deki Eğitim Süreci

Gazze Üniversitesi eski Rektörü Kemaleyn Şaas ise üniversitenin tarihine ve eğitimdeki önemine değindi. Şaas, 70 öğrencili bir üniversiteden günümüze gelinen noktayı aktararak, 7 Ekim 2023 sonrasında eğitimlerinin çevrim içi devam ettiğini belirtti. "Filistin halkının direnişinin en önemli unsurlarından biri eğitimdir," dedi.

Tarihin Yeniden Yazıldığı Bir Dönem

Filistin Alimler Birliği Başkanı Mervan Ebu Ras, 7 Ekim 2023 itibarıyla tarihin yeniden yazıldığını vurgulayarak, Gazze'nin direnişinin sürdüğünü ifade etti. Ebu Ras, akademisyenlerin genç nesiller yetiştirmeye devam etmesi gerektiğini belirterek, teknoloji temelli direniş çağrısında bulundu.

Uluslararası Bağlantılar ve Katılımlar

Kongrede ayrıca, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin oğullarının çevrim içi katılımının beklendiği ifade edildi.

Medya Platformu tarafından İstanbul'da

Medya Platformu tarafından İstanbul'da "Uluslararası Özgür Filistin Kongresi" düzenlendi.Fatih'teki Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye, Türkiye, Filistin ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı. Kongre Koordinatörü Prof. Dr. Adem Palabıyık, konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal