İstanbul’da trafik yeni hafta yoğun başladı: Kilit noktalarda uzun araç kuyrukları oluştu

İstanbul’da yeni haftanın ilk günü trafik yoğunluğu gözlemlendi. Şehrin iki yakasındaki yollarda da uzun araç kuyrukları oluştu.

13.05.2024-10:28 - (Son Güncelleme: 13.05.2024-17:36) İstanbul’da trafik yeni hafta yoğun başladı: Kilit noktalarda uzun araç kuyrukları oluştu

İstanbul'un belirli bölgelerinde, haftanın ilk iş gününde yağmurun etkisiyle trafikte yoğunluk arttı. Avrupa Yakası'nda D-100 Karayolu üzerinde, Beylikdüzü ile Büyükçekmece arasında trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Cevizlibağ'dan başlayarak, Ayvansaray, Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu gibi bölgelere kadar trafik sıkışıklığı devam ediyor. Nurtepe Viyadüğü, Okmeydanı-Hasdal kavşağı yönünde, TEM Hasdal Kavşağı'na ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametine doğru trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bağcılar Yüzyıl mevkisinde ise her iki yönde araçlar yavaş ilerliyor.

Kilit noktalarda uzun araç kuyrukları oluştu

AA’da yer alan habere göre; TEM Otoyolu'nda ise Ispartakule'den başlayarak Mahmutbey'e kadar araç yoğunluğu devam ediyor. Sahil yolunda ise Karaköy ile Ortaköy arasında iki yönlü bölgesel yoğunluk gözlemleniyor. Anadolu Yakası'nda ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Avrupa Yakası'na geçişlerinde yoğunluk yaşanıyor. D-100 Karayolu'nda Pendik, Kartal, Maltepe, Göztepe ve Bostancı mevkilerinde araçlar yavaş ilerliyor. 

İstanbul’da trafik yeni hafta yoğun başladı: Kilit noktalarda uzun araç kuyrukları oluştu

TEM Otoyolu'nda Kozyatağı'ndan başlayarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar trafik yoğunluğu devam ediyor. Ayrıca Samandıra kavşağı ile Çamlıca gişeleri arasında da yoğunluk var.

Sancaktepe-Ataşehir ve Şile otoyolunda Altunizade ile Ümraniye arasında araçlar güçlükle ilerliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Cep Trafik haritası verilerine göre, saat 09.35 itibarıyla Avrupa Yakası'nda trafik yoğunluğu yüzde 69'a, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 78'e kadar ulaştı. Kent genelinde ise trafik yoğunluğu yüzde 72 olarak ölçüldü. 

Bazı metrobüs, İETT ve tramvay aktarma istasyonlarında da yolcu yoğunluğu yaşanıyor. Aktarma noktalarında inen ve metrobüse, metroya veya otobüs duraklarına ulaşmaya çalışan yolcular, kalabalık arasında ilerlemeye çalışıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal