İstanbul'da Starbucks Önünde İsrail Karşıtı Protestolar Devam Ediyor

Gazze Dayanışma Platformu, İstanbul'da Starbucks önünde İsrail'e karşı protesto düzenledi ve boykot çağrısında bulundu.

10.10.2024-23:54 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-23:56) İstanbul'da Starbucks Önünde İsrail Karşıtı Protestolar Devam Ediyor

İsrail Saldırılarına Tepki: Starbucks Önünde Protestolar

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'daki Starbucks şubeleri önünde İsrail karşıtı protestolarını sürdürüyor. Protestocular, bu kahve zincirinin Avcılar, Kağıthane, Sultanbeyli ve Zeytinburnu'ndaki şubeleri önünde toplanarak polis güvenlik önlemleri altında eylem gerçekleştirdi.

Pankartlar ve Sloganlar

Katılımcılar, "Siyonist sermayeleri ülkemizde istemiyoruz", "İnsanlık için küresel boykot" gibi pankartlar açarak, "Gazze'de her 9 dakikada 1 çocuk ölüyor", "Filistin özgür olana kadar susmayacağız" ve "Bu soykırıma ismini yazdırma" gibi dövizler taşıdı. Protestocular, "Katil İsrail Filistin'den Defol" sloganları atarak tepkilerini dile getirdi.

Boykot Çağrısı

Sultanbeyli'deki Starbucks önünde yapılan açıklamada, Alperen Ocakları İlçe Başkanı Enes Doğan, "İsrail ordusunu besleyen şirketlerin ürünlerinin kullanılmaması gerektiğini" ifade etti. Doğan, boykotun önemine değinerek, "Diğer insanların yaşadığı zulme göz yummamak için katil İsrail'e destek veren markaların ürünlerini boykot etmeli ve Filistin'in özgürleştiği yarınlar için çaba göstermeliyiz." dedi.

Broşür Dağıtımı

Kağıthane'de protesto düzenleyen grup, Starbucks şubesine girerek oturan müşterilere, "Ice Genocide Mocha alarak Filistinlilerin katledilmesine destek olabilirsiniz" yazılı broşürler dağıttı. Basın açıklaması yapan Zeki Mecidiye, "Gazze'de her bir Müslüman, İsrail'e karşı sessiz kalanlara beddua ediyor. Hepinizi boykota davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Protestolar, basın açıklamalarının ardından sona erdi.

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'daki Starbucks şubeleri önündeki İsrail karşıtı...

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'daki Starbucks şubeleri önündeki İsrail karşıtı protestolarını sürdürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal