İstanbul’da sağanak yağış hayatı felç etti: Yollar göle döndü, rögarlar doldu taştı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış bazı bölgelerde su taşkınlarına sebep oldu. Özellikle Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde rögarlar taşarken yollar da adeta göle döndü. İşte megakentten sağanak yağış manzaraları…

22.09.2024-10:00 - (Son Güncelleme: 22.09.2024-10:00) İstanbul’da sağanak yağış hayatı felç etti: Yollar göle döndü, rögarlar doldu taştı

Meteoroloji'nin yaptığı uyarının ardından İstanbul'da beklenen sağanak, sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Beylikdüzü ve Esenyurt'un bazı bölgelerinde kısa sürede etkisini gösteren yağış, yolların suyla dolmasına ve rögarların taşmasına yol açtı. Araçlar yollarda biriken sulardan dolayı ilerlemekte zorlandı.

Caminin Şadırvanını Su Bastı

Küçükçekmece'deki Hacı Mustafa Güllü Camii de sağanak yağıştan nasibini aldı. Caminin şadırvanı, tuvaletleri ve konferans salonu, tıkanan rögarlar yüzünden kanalizasyon suyu ile doldu. Caminin dernek başkanı Ali Deniz, yağmur yağdığında caminin alt katlarının suyla dolduğunu ve bu durumun ciddi sorunlara yol açtığını belirtti.

İstanbul’da sağanak yağış hayatı felç etti: Yollar göle döndü, rögarlar doldu taştı

Sağanak Yağış Akşam Saatlerine Kadar Devam Edecek

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, sağanak yağışın akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olacağını belirtti. Yetkililer, su baskınları ve rögar taşmaları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal