İstanbul’da Pazartesi Kaosu: Trafik Yüzde 72 Yoğunlukla Felç Oldu

İstanbul’da haftanın ilk iş günü, aralıklarla devam eden yağışın da etkisiyle sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 70’in üzerine çıktı. Anadolu ve Avrupa yakasında D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında trafik akışı yavaşladı. İBB trafik yoğunluk haritasına göre, saat 08.30 itibarıyla yoğunluk yüzde 72 olarak kaydedildi.

16.09.2024-10:45 - (Son Güncelleme: 16.09.2024-10:45) İstanbul’da Pazartesi Kaosu: Trafik Yüzde 72 Yoğunlukla Felç Oldu

İstanbul’da sabah saatlerinde işe ve okula gidenlerin oluşturduğu yoğunluk, şehri kilit noktalarda durma noktasına getirdi. Özellikle D-100 kara yolunda Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece mevkilerinde trafik çift yönlü olarak yoğunlaştı. Avrupa Yakası'nda ise trafik yoğunluğu yüzde 63'e ulaştı.

İstanbul’da Pazartesi Kaosu: Trafik Yüzde 72 Yoğunlukla Felç Oldu

İstanbul’da haftanın ilk iş ve okul günü yoğun trafikle başladı. Sabah erken saatlerde okula ve işe gitmek için yola çıkan İstanbullular, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu gibi ana arterlerde uzun araç kuyruklarıyla karşılaştı. Aralıklarla etkili olan yağış da trafiği olumsuz etkiledi.

Avrupa Yakası'ndaki Durum

D-100 kara yolunda özellikle Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy ve Zeytinburnu mevkilerinde trafik yoğunluğu yüksek seyretti. Haliç Köprüsü girişlerinde de çift yönlü olarak trafik yavaşladı. Okmeydanı-Mecidiyeköy hattı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde de trafik durma noktasına geldi. TEM Otoyolu'nda ise Kağıthane-Gaziosmanpaşa hattında araçlar yavaş ilerledi, Mahmutbey gişelerindeki trafik ise akıcıydı.

Anadolu Yakası'ndaki Durum

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası’na geçişlerin sağlandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli girişlerinde trafik yoğunluğu sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Özellikle Ataşehir, Ümraniye ve Kavacık mevkilerinde trafik akışı yavaşladı. D-100 kara yolunda ise Ataşehir, Maltepe, Erenköy, Bostancı ve Kadıköy hattında sürücüler zorlu anlar yaşadı.

İBB Verilerine Göre Trafik Durumu

İBB Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah saat 08.30 itibarıyla İstanbul genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 72 olarak ölçüldü. Avrupa Yakası'ndaki trafik yoğunluğu yüzde 63 seviyesine ulaşırken, Anadolu Yakası’nda ise yoğunluk yüzde 87'ye kadar çıktı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal