İstanbul'da Merkezi Saklama Kuruluşları Zirvesi

2024 AECSD ve AMEDA Zirvesi'nde merkez bankaları ve saklama kuruluşlarının dijitalleşme üzerindeki etkileri tartışıldı.

03.10.2024-18:51 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-18:51) İstanbul'da Merkezi Saklama Kuruluşları Zirvesi

AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi 2024

2024 AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi, Türkiye’nin finansal sektörü için büyük bir önem taşıyan merkezi saklama kuruluşları konusunu ele aldı. Zirve, İstanbul Finans Merkezi'nde oturumlarıyla devam ediyor.

Kazakistan ve Türkiye Arasında İşbirliği

Kazakistan Merkezi Saklama Kuruluşu Başkan Yardımcısı Yedil Medeu, Türkiye ile bir mutabakat zaptı imzaladıklarını ve bu süreçte olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti. Medeu, merkezi saklama kuruluşlarının gizlilik ve güvenliğinin kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Paneldeki Tartışmalar

Panelde Kazakistan ve diğer ülkelerin temsilcileri, dijital çağda merkezi saklama kuruluşlarının rolünü ve sermaye piyasaları arasındaki köprüyü güçlendirme yollarını tartıştı. Medeu, küresel varlıkların korunmasının yerel regülasyonlarla sınırlı olmayan bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Siber Güvenlik ve Dijital Varlıklar

Kenya Merkezi Saklama Kuruluşu İcra Kurulu Başkanı Jesse Kagoma, dijital varlıkların güvenliğinin sağlanması için sistemler arasında sağlam bir iletişim gerektiğini belirtti. Ayrıca, güvenlik uygulamalarının tüm pazarı kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Tokenizasyon ve Yenilikçi Finansman Modelleri

Tera Yatırım Genel Müdürü Emir Münir Sarpyener, dijitalleşmenin ve tokenizasyonun finansal piyasalardaki çeşitliliği artırabileceğini dile getirdi. Sarpyener, blok zincir teknolojisinin kullanılmasıyla daha şeffaf bir piyasa yapısının oluşturulabileceğini vurguladı.

Kültürel Değişime Dair Zorluklar

Ürdün Menkul Kıymet Saklama Merkezi İcra Kurulu Başkanı Sarah Tarawneh, dijitalleşme sürecinin zorlukları ile birlikte kültürel değişime karşı duyulan korkunun da önemli bir engel teşkil ettiğini ifade etti. Tarawneh, bu süreçte bilgiye ve teknolojiye adaptasyona ihtiyaç olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği...

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal