İstanbul'da "Kuyu-20" Operasyonu: Organize Suç Örgütlerine Darbe

İstanbul’da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “Kuyu-20” operasyonunda, elebaşları Kani Derici ve Ferit Bilmez’in de aralarında bulunduğu 11 kişi yakalandı ve tutuklandı. Bu operasyon, suç örgütlerine karşı sürdürülen kararlı mücadelede önemli bir adım olarak kaydedildi.

26.08.2024-10:39 - (Son Güncelleme: 26.08.2024-10:39) İstanbul'da "Kuyu-20" Operasyonu: Organize Suç Örgütlerine Darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı operasyon, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütüldü. Operasyon kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve mala zarar verme suçlarını işledikleri tespit edilen 11 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Operasyon sırasında 15 ruhsatsız tabanca, döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya: "Çeteler Kazdıkları Kuyulara Düşecekler"

Operasyonun ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine karşı mücadelede kararlılık mesajı verdi. Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı. Ayrıca, operasyonu gerçekleştiren jandarma ekiplerine de teşekkürlerini ileterek şunları kaydetti:

"İstanbul’da elebaşılığını Kani Derici ve Ferit Bilmez’in yaptığı 2️⃣ ayrı Organize Suç Örgütüne yönelik “KUYU-20” operasyonu düzenlendi❗️ Operasyonda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 1️⃣1️⃣ şüpheli yakalandı ve 1️⃣1️⃣'i de tutuklandı❗ Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursu olsun organize suç örgülerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız❗️ ?Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul’da düzenlenen operasyonda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; ?Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, ?Kasten Öldürmeye Teşebbüs, ?Tehdit, ?6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve ?Mala Zarar Verme suçlarını işledikleri tespit edildi. ⚠️Operasyon sonucu; ?1️⃣5️⃣ adet ruhsatsız tabanca ile ?Çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonu gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı Tebrik Ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. ?? #TürkiyeninHuzuru??"

İstanbul'da Güvenlik Önlemleri Arttırılıyor

“Kuyu-20” operasyonu, İstanbul’da organize suç örgütlerine karşı yürütülen kapsamlı mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Bu operasyon, suç örgütlerinin faaliyetlerini engellemeye yönelik alınan güvenlik önlemlerinin artırıldığını gösteriyor. Operasyonun başarıyla sonuçlanması, güvenlik güçlerinin organize suç örgütlerine karşı mücadelede ne kadar kararlı olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal