İstanbul'da Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu Açıldı

İstanbul'da 7. Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu, Filistin konusunu masaya yatırdı. Katılımcılar adalet ve barış çağrısında bulundu.

06.10.2024-16:31 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-16:31) İstanbul'da Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu Açıldı

Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu İstanbul'da başladı

Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu'nun 7. Yıllık Konferansı, "Uyanışın Öncüsü Filistin" temasıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Forum, Esenyurt'taki bir otelde Kur'an-ı Kerim'in okunması ve Kuala Lumpur Forumu'nun çalışmalarının tanıtıldığı video gösterimi ile açıldı.

Hasan Turan: Orta Doğu'da Barış İçin Filistin'e İhtiyaç Var

Forumda konuşan Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu başkanı Hasan Turan, Aksa Tufanı Operasyonu'nun yıl dönümüne dikkat çekerek, "Filistin'e barış gelmeden Orta Doğu'ya barış gelmesi mümkün değildir" dedi. Turan, Filistin'in insanlığın uyanışında belirleyici bir rol oynadığını vurguladı.

"Evlerimiz, camilerimiz, okullarımız yıkılıyor. Bugün Gazze, direnişin, metanetin sembolü oldu. Öldürülerek savaşı kaybetmezsiniz; savaşı yenilenler değil, vazgeçenler kaybeder. Gazze vazgeçmedi," diyen Turan, bu durumun tüm dünyaya ders verdiğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar: Soykırım Eşliğinde Bir Yok Oluş Yaşanıyor

İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Gazze'de süregelen insanlık dramına dikkat çekerek, "Çocuk, hasta, kadın, erkek ayırt edilmeden bir yok ediş yaşanıyor" ifadelerini kullandı. Acar, olayların bir insanlık meselesi olduğunu vurguladı.

Mehmet Güney: Bu Forum İnsanlığı Kapsıyor

İnsan ve Medeniyet Hareketi Onursal Başkanı Mehmet Güney, bu forumun sadece Türkiye ve Filistin için değil, tüm insanlık için önemli bir dayanışma zemini sunduğunu ifade etti.

Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu'nun başkanı Dr. Mahattir bin Muhammed'in video mesajının ardından programın ilk oturumu sona erdi. Forum, 8 Ekim Salı günü kapanış oturumu ile tamamlanacak.

Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu'nun 7. Yıllık Konferansı,

Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu'nun 7. Yıllık Konferansı, "Uyanışın Öncüsü Filistin" başlığı ile İstanbul'da başladı. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, programa katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal