İstanbul'da İsrail Karşıtı Protesto

Starbucks önünde düzenlenen eylemde Gazze Dayanışma Platformu, işgal ve zulmü kınadı.

10.10.2024-00:58 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-00:58) İstanbul'da İsrail Karşıtı Protesto

İsrail'in Saldırıları Protesto Edildi

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'daki Starbucks şubelerinin önünde İsrail'in saldırılarını protesto etti. Protestocular, Başakşehir ve Kağıthane şubelerinde bir araya gelerek ses yükseltti.

Protesto İçin Bir Araya Geldiler

Katılımcılar, “Siyonist sermayeleri ülkemizde istemiyoruz”, “İnsanlık için küresel boykot” yazılı pankartlar taşıdı. Ayrıca, “Gazze'de her 9 dakikada 1 çocuk ölüyor”, “Filistin özgür olana kadar susmayacağız” ve “Bu soykırıma ismini yazdırma” mesajlarını içeren dövizler de taşıdılar.

Basın Açıklaması ve Anlamı

Kağıthane'deki eylemde, grup adına konuşan Zeki Mecidiyek siyonist işgallerin bir yıl içinde 40 bini aşkın Müslümanın hayatını kaybetmesine yol açtığını belirtti. Mecidiyek, bu katliamların arkasında kapitalist sermaye sahiplerinin olduğunu ifade ederek, bu tür markaların boykota tabi tutulması çağrısında bulundu.

Savaş Makineleri ve Maddi Zevkler

Mecidiyek, “Gazze'de Müslümanları öldüren savaş makineleri bu sermaye ile fonlanıyor. Küçük bir sandviçten bir bardak kahveye kadar, bu markaların parası suç aletidir. Biz, bu markaları boykot etmek zorundayız,” dedi. Ayrıca, bu zulme destek vermemek için tüm Müslümanları duyarlı olmaya çağırdı.

Eylemler Devam Edecek

Platform üyeleri, protestolarına üç gün boyunca, akşam saat 20:30 ile 23:30 arasında devam edeceklerini açıkladı.

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'daki Starbucks şubelerinin önünde İsrail karşıtı...

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'daki Starbucks şubelerinin önünde İsrail karşıtı protesto düzenledi. Protestocular, kahve zinciri Starbucks'ın Başakşehir ve Kağıthane'deki şubesinin önünde bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal