İstanbul’da İmamoğlu mu yoksa Kurum mu? Son anket sonucu belli oldu

Yerel seçim öncesinde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum mücadelesinde son durum merak ediliyor. HBS Araştırma Şirketi tarafından paylaşılan son ankette vatandaşa ‘’Hangi partinin adayına oy vereceksiniz?’’ sorusu soruldu. İşte soruya vatandaşın verdiği yanıt…

16.02.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-17:45)

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilecek yer şüphesiz İstanbul olacak. Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum arasındaki rekabetin ipuçlarını gösteren anket sonuçlarının en sonuncusu HBS Araştırma Şirketi tarafından paylaşıldı. Peki İstanbul’da İmamoğlu mu yoksa Kurum mu?

İmamoğlu mu yoksa Kurum mu?

31 Mart seçimlerine yaklaşırken en çok merak edilen il olan İstanbul ile ilgili en son anket, HBS Araştırma şirketi tarafından açıklandı. HBS'nin İstanbul'da yaptığı yüz yüze ankete göre, 2 bin 925 kişi katıldı. Ankete göre, İstanbul'da seçmenlerin yüzde 48'i kadın, yüzde 52'si erkek olarak belirlendi. Sonuçlara göre, AK Parti ve MHP adayı Murat Kurum, 2 puanlık bir önde görünüme sahip.

İmamoğlu Kurum

"HBS'nin patronu Mustafa Öztürk, 'Bütün siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Yakın ve uzak olduğumuz hiçbir siyasi parti yoktur.' diyerek, anket sonuçlarını paylaştı. Öztürk, 'Bir parti kazansın veya kaybetsin diye bir derdimiz ise hiç olmadı. Biz kimseye sizi mutlu edecek sonuçlar paylaşacağız diye bir söz vermedik. Sadece gerçekleri ve objektif saha sonuçlarını yayınlamaya devam edeceğiz.'’ sözlerine yer verdi.

Ankete göre katılımcıların yüzde 38.3'ü AK Parti/MHP, yüzde 36.9'u CHP, yüzde 5.2'si İYİ Parti, yüzde 4.8'i DEM Parti, yüzde 2'si Zafer Partisi, ve yüzde 1.9'u Yeniden Refah Partisi'ni desteklediklerini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal