İstanbul’da Eylül ayı yağışlı başladı: Sokaklar ve caddeler göle döndü

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu. Yoğun yağış sebebiyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü.

02.09.2024-09:59 - (Son Güncelleme: 02.09.2024-09:59) İstanbul’da Eylül ayı yağışlı başladı: Sokaklar ve caddeler göle döndü

Sağanak yağış İstanbul’u etkisi altına aldı. İstanbul'da sabah saatlerinde aralıklarla etkili olan sağanak yağış, kentin çeşitli bölgelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Tuzla'da, özellikle Mimar Sinan Mahallesi ve Aydınlı Mahallesi'nde cadde ve sokaklar su altında kaldı, sürücüler yolda ilerlemekte zorlandı. 

Sokaklar ve caddeler göle döndü

23 Nisan Caddesi'nde polis ekipleri, göle dönen yol üzerinde güvenlik önlemleri alarak trafiği geçici olarak durdurdu. Belediyenin müdahalesiyle tıkanan rögar kapakları temizlenip su tahliye edildikten sonra cadde yeniden trafiğe açıldı.

İstanbul’da Eylül ayı yağışlı başladı: Sokaklar ve caddeler göle döndü

Avrupa Yakası'nda ise Cevizlibağ'da D-100 kara yolunda yağış nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Daha önceki yağışlarda su baskını yaşanan Bayrampaşa Maltepe köprü altı, geçici olarak trafiğe kapatıldı ve su birikintileri temizlendikten sonra tekrar trafiğe açıldı.

İstanbul Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kentte beklenen gök gürültülü sağanak yağış için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Valilik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal