İstanbul’da enflasyon tavan yaptı: Ürünlere yüzde 200 zam yapıldı

Geçtiğimiz gün açıklanan İstanbul enflasyon verilerine göre hayat İstanbul’da daha da pahalılaşıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre Eylül ayında enflasyon yüzde 107.42 oldu. İstanbul’da ürünlere ortalaam yüzde 200 zam yapılması da enflasyonun seviyesini gözler önüne seriyor. Detaylar haberimizde...

03.10.2022-10:35 - (Son Güncelleme: 03.10.2022-13:23)

Dolar kuru ve dünyadaki gelişmeler sebebiyle Türkiye’de alım gücü ve hayat pahalılığı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından geçtiğimiz gün açıklanan İstanbul enflasyon verilerine göre Eylül ayında enflasyon yüzde 107.42 oldu. Şehirde ürünlere ortalama yüzde 200 zam yapılması da enflasyonun seviyesini gözler önüne seriyor. 

Ürünlere yüzde 200 zam yapıldı

İstanbul’da artan döviz kuru ve maliyetler sebebiyle işletmeler ürünlere geçen yıla göre ortalama olarak yüzde 200 oranında zam yapmış durumda. Uzmanlara göre asgari ücrete zam yapılması da enflasyon karşısında anlamını kısa süre sonra yitirecek.

İstanbul enflasyon

Maaş zammı çözüm değil

Tüketicileri Koruma Dernekleri Federasyonu Başkanı Aziz Koçal, “Elbette ki tüketicilerin ücretleri enflasyon oranının üstünde artırılmalı. Ancak kira, elektrik, doğalgaz ve akaryakıttaki zamlara çare bulmadan maaş artırmak yetersiz kalır” diye konuştu. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal