İstanbul'da Dünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Toplantısı Yapıldı

Küresel ticareti desteklemek amacıyla İstanbul'da gerçekleştirilen WCF Genel Konsey Toplantısı'nda önemli konular ele alındı.

14.10.2024-16:02 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-16:02) İstanbul'da Dünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Toplantısı Yapıldı

İstanbul'da Tarihi Toplantı

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Genel Konsey Toplantısı, İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıya, WCF ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katılım sağladı.

Küresel Ticaret Engelleri

Hisarcıklıoğlu, küresel ticaretteki engellerin, Türkiye gibi büyümek isteyen ekonomilere ciddi sıkıntılar yarattığını vurguladı. "Adil, dengeli ve serbest ticaret anlayışımız güçlü bir iradeye sahip" diyen Hisarcıklıoğlu, global ticaretteki değişimlere uyum sağlama vurgusu yaptı.

KOBİ'lerin Önemi

Toplantıda, Philippe Varin da ticaret odalarının önemine dikkat çekti. KOBİ'lerin mevcut zorluklara karşı daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirten Varin, iklim değişikliği gibi küresel sorunların da ele alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin Rolü

ICC Genel Sekreteri John W.H. Denton, Türkiye'nin çok taraflı ticareti destekleme konusundaki önemli rolünü vurguladı. Denton, "Türkiye, G20 dönem başkanlığı ile kritik bir pozisyonda bulunmaktadır" dedi.

Avrupa ve Asya Zirvesi Yarın Başlıyor

WCF Avrupa ve Asya Zirvesi, yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek. 62 ülkeden 800'den fazla iş insanının katılımıyla iki gün sürecek olan zirvede, iklim değişikliği ile ilgili konular ele alınacak. Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hisarcıklıoğlu, Varin ve Denton yapacak.

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat...

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'da gerçekleştirilecek WCF Avrupa ve Asya Zirvesi öncesinde WCF Genel Konsey Toplantısına katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal